Hava Durumu

Trump'tan şok açıklama: 'İran'ı vuracaktım, kaç kişi ölecek diye sordum'

ABD ile İran arasında yaşanan gerilim devam ederken ABD Başkanı Donald Trump çok sert bir açıklama yaptı. Trump, "3 ayrı noktada misillemede bulunmak için harekete geçtik ve silahları yükledik ki ben 'kaç kişi ölecek' diye sordum. Bir general '150 kişi efendim' diye yanıt verdi. Saldırıyı 10 dakika kala durdurdum çünkü orantısız bir misilleme olacaktı. İran konusunda acelem yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2019 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2019 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan şok açıklama: 'İran'ı vuracaktım, kaç kişi ölecek diye sordum'

ABD ile İran arasında tırmanan gerilim dün ABD Başkanı Trump'ın Tahran yönetimine bir saldırıyı son anda durdurduğuna dair iddiaların ortaya çıkmasıyla patlak verdi. New York Times, ABD'nin İran'ı dün vurmak üzere olduğunu ama Trump'ın son anda bu karardan vazgeçtiğini yazarken bu konu ile ilgili belki de tek yetkili olan Donald Trump açıklamalarda bulundu.

Twitter üzerinden İran'ı ve ABD'nin eski başkanı Barack Obama'yı adeta bombalayan Trump çok sert açıklamalarda bulundu. Trump, "Pazartesi günü İran uluslararası sularda İHA'mızı düşürdü. 3 ayrı noktada misillemede bulunmak için harekete geçtik ve silahları yükledik ki ben 'kaç kişi ölecek' diye sordum. Bir general '150 kişi efendim' diye yanıt verdi. Saldırıyı 10 dakika kala durdurdum çünkü orantısız bir misilleme olacaktı. İran konusunda acelem yok. HA vurmak orantılı değil. Benim acelem yok. Ordumuz yeniden yapılanıyor, yeni, harekete geçmeye hazır, açık ara dünyanın en iyisi. Yaptırımlar acı veriyor ve dün gece üstüne yenilerini ekledik. İran asla nükleer silah sahibi olamaz; ne ABD'ye ne de dünyaya karşı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.