Hava Durumu

Trump'tan Türkiye açıklaması! 'İlişkilerimiz iyi değil' dedi, 2 katına çıkardı!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile ilişkilerin iyi olmadığını belirterek Türkiye'den ithal edilen alüminyuma yüzde 20, çeliğe yüzde 50 gümrük vergisi açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan Türkiye açıklaması! 'İlişkilerimiz iyi değil' dedi, 2 katına çıkardı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayburt konuşmasının ardından Hazine-Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomik sunum yaptığı sırada ABD Başkanı Donald Trump da Türkiye ile ilgili bir tweet attı.

Trump attığı Twitter mesajında, "Türk lirası, çok güçlü dolarımız karşısında hızla düşerken Türkiye'den gelen çelik ve aluminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdim! Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil!" dedi.

Trump yönetiminin Türkiye'de 2 yıllık tutukluluğu ev hapsine çevrilen rahip Andrew Brunson'ın tümüyle serbest bırakılmasına dek Türkiye'ye yaptırım uygulama kararının ardından, ​1 Ağustos'ta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yaptırım açıklanmıştı.

Küresel Magnitsky Yasası kapsamında alınan yaptırım kararına göre ABD'deki mal varlıkları dondurulan Gül ve Soylu ile ABD'li kişi ve kurumların iş yapmasına engel getirilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.