Hava Durumu

Trump'tan Türkiye'de yargılanan rahiple ilgili açıklama: 'Ben daha casusum'

ABD Başkanı Trump, Türkiye'de FETÖ ve casusluk suçlamasıyla tutuklu bulunan rahip Andrew Brunson'la ilgili sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. "Ben ondan daha çok casusum" diyen Trump, Brunson'un, Türkiye'de zulme uğradığını öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2018 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan Türkiye'de yargılanan rahiple ilgili açıklama: 'Ben daha casusum'

ABD Başkanı Donald Trump, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla Türkiye'de tutuklu olarak yargılanan rahip Andrew Brunson ile ilgili ilginç bir paylaşımda bulundu. Kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajda, rahip Brunson'un Türkiye'de dayanaksız bir biçimde yargılandığını ve kendisinin masum olduğunu savunan Trump, "ABD'de iyi bir centilmen ve Hristiyan lider olan rahip Andrew Brunson, Türkiye'de yargılanıp zulüm görüyor. Ona casus diyorlar ama ben ondan daha çok casusum. Umarım kendisinin ait olduğu güzel ailesine ve yurduna dönmesine izin verilir" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde, Brunson'un serbest bırakılmasını talep etmişti. Hakkında 35 yıl hapis cezası istenen Brunson, geçtiğimiz gün ilk kez çıkarıldığı mahkemede, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.