Hava Durumu

Trump'tan yeni Bağdadi açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün DEAŞ'ın elebaşı Ebubekir el Bağdadi'ye yönelik operasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, "Bağdadi'nin yerine gelecek bir numaralı adayın Amerikan askerleri tarafından yok edildiğini az önce doğrulattım. Büyük ihtimalle o konuma gelecekti. Ve şimdi o öldü" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2019 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2019 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan yeni Bağdadi açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bağdadi'nin yerine geçmesi muhtemel kişinin de ABD askerleri tarafından etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Trump, "Ebubekir el-Bağdadi'nin yerine geçmesi muhtemel bir numaralı ismin de ABD askerleri tarafından etkisiz hale getirildiğini doğruladık. Büyük olasılıkla en tepede yer alacaktı. Şimdi o da öldü" ifadelerini kullandı.

ABDULLAH KARDAŞ'IN BAŞA GEÇECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Trump, sosyal medya paylaşımında etkisiz hale getirilen ismin kim olduğunu paylaşmadı. Öte yandan, Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından DEAŞ'ın liderinin, Hacı Abdullah el-Afari lakaplı Iraklı Abdullah Kardaş olacağı iddia edilmişti.

ABD'NİN BAĞDADİ OPERASYONU

DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi, 8 helikopterle İdlib'in kuzeyine giden ABD Özel Kuvvetlerinin düzenlediği operasyonda ölü ele geçirilmişti.
Trump, önceki gün yaptığı basın toplantısında, Bağdadi'nin bulunduğu evin altındaki ucu kapalı tünellerden birine girdikten sonra üzerindeki intihar yeleğini patlatarak yanındaki 3 çocukla birlikte öldüğünü açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi de dün, DEAŞ Sözcüsü Ebu Hasan el-Muhacir'in, Suriye'nin Cerablus kenti yakınlarında önceki gün gerçekleştirilen operasyonla öldürüldüğünü duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.