Hava Durumu

TSK Afrin'i kuşattı! Büyük kaçış başladı

TSK ve ÖSO, Afrin kent merkezinin kuşatmasını tamamlarken sivillerin güvenli çıkışına imkan sağlayacak bir koridor oluşturdu. TSK'dan yapılan açıklamada da dünden itibaren Afrin kent merkezinin kuşatıldığı ve kritik öneme sahip bölgelerin ele geçirildiği duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TSK Afrin'i kuşattı! Büyük kaçış başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin ilçe merkezinin kuşatmasını tamamladı ve sivillerin güvenli çıkışını kolaylaştıracak bir koridor hazırladı. Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin kent merkezini kuşatmaya alırken, güneyden kent merkezini terk etmek isteyen siviller için güvenli koridor imkanı sağladı.     

DÜN KUŞATILDI

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatıldı." ifadesi kullanılmıştı.    

TSK VE ÖSO, 12 KÖYÜ KURTARMIŞTI.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün akşamki açıklamasında 175'i köy, 37'si kritik nokta olmak üzere toplam 212 bölgenin kontrol altına alındığı, kurtarılan toplam alanın bin 102 kilometrekareye ulaştığını söylemişti.    

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.