Hava Durumu

Tüm dünya şokta! İsrail uçaklarla saldırmaya başladı

İsrail ordusu savaş uçaklarıyla abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırmaya başladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2019 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2019 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tüm dünya şokta! İsrail uçaklarla saldırmaya başladı

İsrail'in artan gerginlik nedeniyle sığınakları açtığı bildirilirken, savaş uçakları da abluka altındaki Gazze'yi vuruyor. Tel Aviv'den yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki Hamas ve İslami Cihad'a ait hedefleri vurmaya başladık" ifadesi kullanıldı.

Daha önce yapılan açıklamada ise Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına yaklaşık 100 füze atıldığı iddia edildi. İsrail, Gazze'den bu sabah atılan füzeler nedeniyle ülkenin güneyindeki sığınakları açarken, plajları da tahliye etti. Atılan füzeler nedeniyle Gazze Şeridi'ne yakın bölgelerde siren sesleri çalındı. İsrail'den gelen haberlere göre, bu füzeler kimsenin ölümüne ya da yaralanmasına neden olmadı. 

Bununla birlikte Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırıları yüzünden son 24 saatte 5 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail yolları kapattı

Gazze Şeridi'nden dün açıldığı söylenen keskin nişancı ateşi sonucu  sınırda 2 İsrail askeri yaralanmıştı. Bunun üzerine İsrail ordusu Gazze'ye hava  saldırısı düzenlemiş, saldırıda 2 Filistinli öldürülmüş, 2'si yaralanmıştı.

Ayrıca dün Gazze Şeridi sınırında 30 Mart'tan bu yana düzenlenen  barışçıl "Büyük Dönüşü Yürüyüşü" gösterilerine katılan 2 Filistinli İsrail  askerlerince açılan ateşle öldürülmüştü. Bugün bir Filistinli daha öldürüldü. 

Artan gerginliğin ardından İsrail tarafında Gazze Şeridi sınırına  yakın bölgelerdeki yollar İsrail güçlerince ulaşıma kapatılmış, bazı sahillere  girişler  yasaklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.