Hava Durumu

Tüpraş rafinerisinde patlama

Tüpraş'ın İzmir rafinerisinde patlama oldu.Olayda 4 işçinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tüpraş rafinerisinde patlama

İzmir Aliağa Rafinerisi'nde ürün tankında saat 09.25'te bakım çalışmaları yapılırken basınç nedeniyle şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada, bakım çalışmasına katılan 4 çalışan yaşamını yitirdi, 2 işçi yaralandı. Patlama sonrası çıkan yangına itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği ifade edildi

İşçiler tankın içinde hem temizlik hem de kaynak yapıyorlardı. Bu sırada da tank içerisindeki kimyasal maddelerin reaksiyon göstermesi sonucu patlama meydana geldi. Olayın ardından TÜPRAŞ'ın giriş ve çıkışları kapatıldı. Büyük tankerlerin bölgeye girişine izin verilmedi.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz TÜPRAŞ'taki patlamayla ilgili son bilgileri paylaştı:

"Ölü sayımız 4'e çıktı. Tankın içinde çalışan işçi sayımız 6 kişiydi. İki yaralı 4'ü de öldü maalesef. Yaralılarımıza olay yerinde müdahale ediliyor. Oradaki sağlık ekiplerimiz müdahale ediyor. Onların durumunun şu an iyi olduğunu biliyoruz. TÜPRAŞ'ın kendi uzmanları olay yerinde müdahale ediyorlar. Son durum bu"

Kaymakam Yılmaz, patlamanın bir iş kazası olduğunu ve herhangi bir yangın olayı bulunmadığını, tesisin üretimine devam ettiğini bildirdi.

TÜPRAŞ'TAN AÇIKLAMA

Tüpraş'tan yapılan açıklamada ise bugün saat 09.25'de İzmir Rafinerisi ürün tankında bakım çalışmaları sırasında patlama meydana geldiği belirtilerek rafineri teknik ekiplerinin olaya müdahale ettiği, gelişmelere ilişkin kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.

ÖLEN İŞÇİLERİN İSİMLERİ

Açıklamada, "Yapılan tüm müdahalelere rağmen yüklenici firma çalışanlarımız Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere hayatını kaybetmiş, yaralı Halil İbrahim Kavlak'ın ise tedavisine devam edilmektedir" ifadesi kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.