Hava Durumu

Türk devlerini solladı! 550 milyon dolar daha 'getir'di!

Getir 550 milyon dolar daha yatırım aldı. Değeri 7.5 milyar dolara çıktı. Getir bu değeriyle Ereğli Demir Çelik dışındaki Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören tüm şirketleri geride bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2021 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk devlerini solladı! 550 milyon dolar daha 'getir'di!

Hızlı teslimat şirketi Getir, Financial Times'da yer alan habere göre 7.5 milyar dolar değerleme ile 550 milyon dolar daha yatırım aldı.

Getir Ocak ve Mart aylarında iki fonlama turunda 428 milyon dolar yatırım almış ve 2.6 milyar değerlemeye ulaşmıştı. Böylece son altı ayda Getir yaklaşık 1 milyar dolar yeni yatırım almış oldu.

Financial Times'a açıklamada bulunan Getir'in kurucusu Nazım Salur, "Bu kadar sık yatırım almamızın sebebi bu yıl ABD'ye
girmeye karar vermiş olmamız... Bize benzer bir sürü şirket ortaya çıkmaya başladı. Bu işi biz yapmazsak başkaları yapacak" dedi.

Salur, Mart ayında yaptığı açıklamada bu yıl bir fonlama turuna daha çıkacaklarını söylemişti. Şirket Londra'nın ardından Amsterdam'da faaliyetere başladığını geçen hafta açıklamıştı.

BORSADA OLSA EN DEĞERLİ İKİNCİ ŞİRKET OLURDU

Getir'in değeri son yatırımla beraber bugünkü kurla 65.3 milyar liraya ulaştı. Bu değeriyle Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören Ereğli Demir Çelik dışındaki tüm şirketleri geride bıraktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.