Hava Durumu

Türk firmasının şantiyesine intihar saldırısı! Ölü sayısı yükseldi

Somali'de yol yapım çalışması yapan bir Türk firmasına ait şantiyeye intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda, 2'si Türk olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2021 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2021 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk firmasının şantiyesine intihar saldırısı! Ölü sayısı yükseldi

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Somali'de yol yapan Türk firmasına ait şantiyeye motosikletli bir saldırgan intihar saldırısı düzenledi. İHA'ya konuşan kaynaklar, "Saldırının Türk askeri üssüne mesafesi yaklaşık 15 kilometredir" bilgisini paylaşırken, "Üssümüzde ve personelimizde herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir" diye konuştu. 

Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada 1'i Türk olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Somali'de bu sabah bomba yüklü araçla bir Türk firmasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, aralarında 1 vatandaşımızın da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Olayda yaralanan 4 vatandaşımızın sağlık durumu yakından takip edilmektedir. Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve Somali'nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali Hükümeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz" ifadesi kullanıldı.

Bakan Koca: Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 2'ye yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hayatını kaybeden Türklerin sayısının 2'ye yükseldiğini duyurdu. Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Somali'de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 2'ye yükseldi. Yaralanan 3'ü Türk 14 kişinin tedavisine Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanemizde devam ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırıyı şiddetle kınıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.