Hava Durumu

Türk profesörlerden korona uyarısı! Panik havası yaratmayın...

Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Asuman Birinci, koronavirüsü konusunda uyarıda bulunarak, "Panik havasına yer vermeyin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2020 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2020 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk profesörlerden korona uyarısı! Panik havası yaratmayın...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde 'Güncel Viral Enfeksiyonlar Covid-19' isimli bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Corona virüs hakkında güncel bilgiler sağlık çalışanları ve öğrenciler ile paylaşıldı.

Hastalıktan korunmanın en iyi yönteminin el hijyenine dikkat etmek olduğunu belirten Doktor Öğretim Üyesi Fatih Temoçin, şu ifadeleri kullandı:

* Uygun yapılan el hijyeni hastalığın yayılmasında en etkili yöntem olarak kabul edilebilir. Açıkçası bu tarz salgın durumlarında hastalıktan daha fazla korku insanlar arasında endişeye neden oluyor. Bu korkudan kaynaklı farklı uygulamalar yapılıyor.

* Bu hastalıktan korunmanın en iyi yolu eğer hastaysak maske takmak. Bir cerrahi maske bunun için yeterli. Ya da bir hastaya bakım veriyorsak, sağlık çalışanıysak ya da evde hasta olan biriyle birlikteysek yine hastaya bakım verirken maske takmak, onun dışında el hijyenine uymak ve önlemlere dikkat etmek hastalığın yayılmasını önleyecektir.

* Üniversitemizde ya da ilimizde şuan için bilinen ya da kesin tanısı koyulmuş bir Covid-19 vakası bulunmamaktadır.

DSÖ'den yeni Corona virüsü açıklaması: Her ülke hazırlanmalı!

"DOĞRU OLMAYAN BİLGİLER VAR"

Sosyal medyada yayılan yanlış bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Asuman Birinci, şöyle konuştu:

* Çok gereksiz doğru olmayan bilgiler var. Bence en önemli şey şuanda elimizde olan Sağlık Bakanlığının çıkarttığı Covid-19 rehberi var. Sürekli her gün güncellenen bir rehber.

* Ayrıca Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanları Derneği'nin,Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti'nin çok güzel web sayfaları var. Her gün güncelleniyor bilim insanları tarafından.

* Güncel ve doğru bilgiler yer alıyor. Onun dışındaki bence sosyal medya haberlerine panik havasına yer vermemek lazım. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.