Hava Durumu

Türk Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı: Alın terimizin karşılığını istiyoruz!

Koronavirüs sürecinde canla başla mücadele eden sağlıkçılar, döner sermayeden hak ettikleri payı alamamaktan şikayetçi. Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Sabit Karabayır, "Sendikamızın yıllardır sözleşmeli istihdamına karşı net bir tavrı söz konusudur. Bu tavır tüm çalışanların kadrolu ve iş güvenceli olmalarıdır. Farklı statülerde istihdam her şeyden önce güvencesiz çalışma demektir, aynı işi yapan insanlar arasında farklı norm ve ücretlendirmeye sebep olabilmektedir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2020 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2020 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı: Alın terimizin karşılığını istiyoruz!

Türk Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Sabit Karabayır'ın açıklamaları şu şekilde:

"Sıhhat vermek adına kendi canından vazgeçen, haksızlığa uğrayan, huzursuz edilen kahramanlar... 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözünü hakim kılmak adına gece gündüz demeden çalışan, nöbetten nöbete koşan sağlık çalışanlarının haklarının ödenmesi için birçok  görüş beyan edilmiştir. 3 gün üst üste alkışlar ile de ruhumuzu beslemeye çalıştık, sonra üç ay 'tavandan ek ödeme yapılması için kurumlara para aktarıyoruz' açıklaması yapıldı. Yıllardır pul olan, gidip de gelmeyen döner sermayeler ile ilgili belki bir nefes sıhhat olurdu beklentimiz. Ancak dağıtımda yaşanan sorunlar ile çalışma barışını olumsuz etkilemekten öteye gidememiştir."

"Farklı statülerde istihdam, güvencesiz çalışma demektir"

Ülkemizde bir çok üniversite hastanesi ödenek sıkıntısı sebebiyle ödemeleri yapılamaz iken Uludağ Üniversitesi'nin her türlü sıkıntı ile göğüs göğüse mücadele eden vefakar çalışanlarına karşı elinde bulunan imkanları sonuna kadar kullandığını belirten Karabayır, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  "Bu hususta gösterdikleri çaba ve hassasiyetten dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Sendikamızın yıllardır sözleşmeli istihdamına karşı net bir tavrı söz konusudur. Bu tavır tüm çalışanların kadrolu ve iş güvenceli olmalarıdır. Farklı statülerde istihdam her şeyden önce güvencesiz çalışma demektir, aynı işi yapan insanlar arasında farklı norm ve ücretlendirmeye sebep olabilmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.