Hava Durumu

Türk sporunun acı günü... Bursaspor'u da çalıştırmıştı...

Ligde aralarında Bursaspor'un da olduğu birçok takımı çalıştıran ve bir süredir yoğun bakımda olan Teknik Direktör Ümit Kayıhan 62 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2018 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2018 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk sporunun acı günü... Bursaspor'u da çalıştırmıştı...

Teknik Direktör Ümit Kayıhan 62 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Kayıhan, aralarında Bursaspor'un da olduğu ligde birçok takımı çalıştırmıştı.

2003 YILINDA BURSASPOR'A GELDİ

Bursaspor'da 2003 yılında şok bir kararla istifa eden Gheorghe Hagi'nin yerine teknik direktörlüğe Ümit Kayıhan getirilmişti. Kayıhan, 2004 yılında ise yönetimle karşılıklı görüşerek yollarını ayırmıştı.

BURSASPOR'DAN TAZİYE MESAJI

Bursaspor Kulübü, Teknik Direktör Ümit Kayıhan'ın ölümü üzerine taziye mesajı yayınladı. Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada "Eski teknik direktörlerimizden Ümit Kayıhan'ın vefat haberini büyük üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi.

ÜMİT KAYIHAN KİMDİR?

Ümit Kayıhan (d. 28 Şubat 1954, İzmir) Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Birçok Anadolu takımını çalıştırmıştır. Son olarak 2010-11 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da teknik direktör olarak görev almıştır ve sezon sonu sözleşmesinin bitimiyle bu görevden ayrılmıştır.

Futbolculuk kariyeri

Futbola Göztepe altyapısında başladı ve 1970'li ve 1980'li yillarda Göztepe, Balıkesirspor, Altay, Eskişehirspor, Altınordu ve Kuşadasıspor'da forma giymiştir.

Millî takım kariyeri

Ümit Kayıhan, 2 kez Türkiye amatör millî takımı formasını giymiştir.

Teknik direktörlük kariyeri

Futbola vedasından sonra teknik direktörlük yapmaya karar vermiştir ve bu nedenle futbolculuk kariyerinin ardından İngiltere'de antrenörlük eğitimi almıştır.. Sonra Türkiye'ye geri dönüp antrenörlük olarak çalışmaya başlayan Kayıhan, 2000-01 sezonunda Göztepe'yi 1. Lig Şampiyonu yaparak Süper Lig'e yükselmesini sağlayan isim oldu. Son olarak 2010-11 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da teknik direktör olarak görev almıştır ve takımıyla Orduspor'a karşı oynanan ve 4-0 kaybedilen 1. Lig play-off karşılaşmasından sonra son kez takımın başında bulunmuştur. Sezon bitimine kadar süren sözleşmesinin bitimiyle takımdan ayrılmıştır.

te Kayıhan'ın görev yaptığı kulüpler: Altay, Rizespor, Denizlispor, Kocaelispor, Malatyaspor, Diyarbakırspor, Bursaspor, Göztepe, Ankaragücü ve Altınordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.