Hava Durumu

Türk vatandaşları 5 ülkeye kimlik gösterip seyahat edebilecek!

Türk vatandaşlarının, sadece kimlik gösterip girebildiği ülkelerin sayısı beşe yükseldi. Öte yandan 74 ülkeye vize almadan pasaportla gidilebiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2021 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2021 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk vatandaşları 5 ülkeye kimlik gösterip seyahat edebilecek!

Türk vatandaşlarının sadece kimlikle yurt dışına çıkarak seyahat edecekleri ülkelerin sayısı artıyor. Son olarak Türk vatandaşlarının Azerbaycan'a yaptıkları seyahatlerde vize ve pasaport engeli ortadan kalktı. Bundan sonra Azerbaycan'dan Türkiye'ye, Türkiye'den de Azerbaycan'a yapılacak seyahatlerde sadece kimlik yeterli olacak. Böylece Türk vatandaşlarının, vize almadan ve pasaportsuz gidebileceği ülke sayısı beşe yükseldi.

Vize yok, pasaport yok 

Daha önce Gürcistan, KKTC, Moldova ve Ukrayna ile karşılıklı kimlikle seyahat kolaylığı sağlanırken bu yıl içinde ayrıca Belarus ve Rusya ile de benzer anlaşmaların yapılması planlanıyor. Kimlikle seyahatle birlikte vatandaşlar, yurt dışı seyahatleri için uğraştırıcı ve yorucu vize işlerinden kurtulmuş oluyor. Öte yandan Türk vatandaşlarının vize almadan sadece pasaport ile gidebilecekleri ülke sayısı da yükseldi. Bugün Türk vatandaşları karşılıklı olarak vize uygulamasının kaldırıldığı 74 ülkeyi sadece pasaport ile ziyaret edebiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.