Hava Durumu

Türkiye ABD'ye tıbbi yardım gönderiyor!

Yeni tip corona virüse yönelik tedbirler kapsamında hazırlanan yardım malzemeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait askeri uçakla Etimesgut Havalimanından ABD'ye gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2020 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2020 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye ABD'ye tıbbi yardım gönderiyor!

Türkiye'nin, Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerden ABD'ye tıbbi yardımlarını taşıyan askeri kargo uçağı, Ankara'dan havalandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'den ABD'ye gönderilecek olan tıbbi malzemelerle ilgili olarak açıklama yaptı.

MSB'den yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan'ın talimatlarıyla hazırlanan ve #COVID19 ile mücadelede kullanılacak olan tıbbi yardım malzemeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait A400M tipi uçak ile ABD'ye ulaştırılacak" denildi. 

ABD'YE HANGİ MALZEMELER GÖNDERİLECEK?

Yardımların içeriğiyle ilgili, "Millî Savunma Bakanlığı ile @saglikbakanligi tarafından hazırlanan ve ABD'ye ulaştırılacak olan sağlık malzemeleri; maske, yüz koruyucu siperlik, N95 maske ve tulumdan oluşuyor" açıklaması yapıldı.

"Ümitsizliğin ardında nice ümitler var"

ABD'ye gönderilen malzemelerin üzerindeki Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'ye ait "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var" sözü ve hemen altına iliştirilmiş olan, "Türkiye'den Amerika Birleşik Devletleri halkına sevgilerle" notu ise dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.