Hava Durumu

Türkiye, Afganistan'a asker gönderecek mi? Bakan Akar açıkladı

'Türkiye, Afganistan'a Kabil Havaalanın'da güvenliğin sağlaması amacıyla asker gönderecek mi?' sorusuna Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yanıt verdi. Akar, Karadeniz'de yaşanan Rusya-İngiltere gerilimiyle ilgili de ilk açıklamayı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2021 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2021 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye, Afganistan'a asker gönderecek mi? Bakan Akar açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile Kabil Havaalanı görüşmesi ile ilgili olarak ''Mevcudiyetimiz var, asker göndermek söz konusu değil. Amacımız Afgakardeşlerimizin güvenliğine katkıda bulunmak'' dedi.

Bakan Akar'ın açıklamasının satır başları şöyle:

'MKE ÖZELLEŞİYOR' İDDİASI

(Makine Kimya Endüstri Kurumu'nun anonim şirketi olmasına yönelik eleştiriler) Özelleştirme yok. Kurumu hantal yapıdan kurtarmayı amaçlıyoruz. Orada çalışanların özlük haklarında geriye gitmesi söz konusu değil. Kayıp olmayacak.

TÜRKİYE AFGANİSTAN'A ASKER GÖNDERECEK Mİ?

('Türkiye, Afganistan'a Kabil Havaalanı'nda güvenliğin sağlaması amacıyla asker gönderecek mi?' sorusuna) Afganistan da mevcudiyetimiz zaten var. Şu anda asker gönderme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Amacımız Afgan kardeşlerimizin güvenliğine katkıda bulunmak. Yarın Amerikalılarla bir görüşmemiz olacak.

Diğer ülkelerle temasımızı sürdürüyoruz. Onlarla birlikte bir arayış içindeyiz. Ve önümüzdeki dönemde bu çalışmalar tamamlandığında nihai olarak açıklamalar ve gerekli tedbirler alınacak. Bir planlama haline dönüşecek ve bunu uygulamaya koyacağız.

KARADENİZ'DE RUS- İNGİLİZ GERİLİMİ AÇIKLAMASI

Hem Rusya'nın hem de İngiltere'nin yaptığı açıklamalar var. Onları gördük inceledik bakıyoruz. Farklı açıklamalar var. Birbiriyle uyumlu açıklamalar değil. Bu konunun gerçeği nedir arkadaşlar bakıyor. Çalışmaları sürüyor, takip ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.