Hava Durumu

Türkiye Ampute Milli Takımı, dünya ikincisi oldu

Türkiye Ampute Milli Takımı, Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası'nın finalinde Angola'ya penaltılarda 5-4 yenilerek dünya ikincisi oldu. Kaptan Osman Çakmak, karşılaşmanın ardından "Ben 5 Kasım'da mayına basıp ayağımı kaybetmiştim. Demek ki 5 Kasım bana yaramıyor. Türk halkı hakkını helal etsin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2018 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2018 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye Ampute Milli Takımı, dünya ikincisi oldu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında desteklediği, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde ve Turkcell sponsorluğundaki Ampute Milli Takımı'nın ikinci olduğu organizasyon, kupa töreniyle tamamlandı.

Normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 beraberlikle tamamlanan final maçında, penaltılarda Angola'ya 5-4 yenilen Milli Takım, ikincilik kupasını ve ödüllerini aldı.

Maçın bitimiyle büyük üzüntü yaşayan futbolcular, kupa töreni sırasında da gözyaşlarını tutamadı. İkincilik kupasını takım kaptanı Osman Çakmak ve Rahmi Özcan kaldırırken, futbolcuların ve teknik ekibin moralsiz olduğu görüldü.

'BEN 5 KASIM'DA MAYINA BASIP AYAĞIMI KAYBETMİŞTİM, DEMEK Kİ 5 KASIM BANA YARAMIYOR'

Ampute Milli Takımı Kaptanı Osman Çakmak, maç sonrası yaptığı açıklamada, Türk halkından helallik istedi.

Ay yıldızlı ekip adına 5. penaltıyı kullanan ve atışı gol çeviremeyen Osman Çakmak, "Ben 5 Kasım'da mayına basıp ayağımı kaybetmiştim. Demek ki 5 Kasım bana yaramıyor. Arkadaşlarımdan da helallik istiyorum. Hayat devam ediyor. Bazen istiyorsun ama olmuyor. Penaltı gol olsaydı iş bitmiş olacaktı. Avrupa şampiyonu olduğumuzda mikrofonun başına geçtiysem, şampiyon olamamamızın da en büyük sorumlusu benim. Takımın ağabeyiyim. Türk halkı hakkını helal etsin" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.