Hava Durumu

Türkiye'de uygulanan '14 yabancı' kuralı!

Yazarımız Mustafa Özkeskin bugünkü yazısında; Türkiye gerçeğinden yola çıkarak Avrupa futbolundaki yabancı oyuncu statüsüyle ilgili ilginç bir değerlendirme yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2017 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2017 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'de uygulanan '14 yabancı' kuralı!

Türkiye Süper Ligi'nde oynamalarına izin verilen 14 yabancı oyuncuyla ilgili herhangi bir kıstas aranmazken, İngiltere Preimer Ligi'nde gelecek oyuncuların milli takımlarının son iki yılda yaptığı maçlarının % 75'inde oynama koşulu dikkate alınıyor. Almanya Bundesliga'da ise kadroda en az 12 Alman oyuncunun bulunması şartının yanı sıra, alt yapıdan yetişme 8 oyuncuya yer verilmesi zorunluluğu dikkat çekici bir kriter.

İşte Özkeskin'in yazısı:

Futbol Federasyonu'nun '14 yabancıya serbesiyet' tanıyan kararından sonra yapboz tahtasına dönen Türk futbolunda işin çivisi çıktı. Çünkü yabancı planlaması son 10 senede 10 kez, Yıldırım Demirören döneminde ise 5 kez değiştirildi!

Çilek, kiraz, kayısı, erik gibi mevsim meyveleri ile yaz transferini özdeşleştiren kulüpler, uçaklara bindirdikleri yabancıları Türkiye semalarında tur attırdıktan sonra birer-ikişer havaalanlarına indiriyorlar.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.