Hava Durumu

Türkiye Değişim Partisi'nden Bursa açıklaması: 'Ziyaretlerine itibar etmeyin'

Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Ulutaş, Bursa İl Başkanı sıfatıyla ziyaretlerde bulunan Cihan Ural ile MYK kararı ile görevden alınan Özge Bayrak'ın, partiyle herhangi bir bağlarının olmadığını açıkladı: 'Yaptıkları ziyaretlere itibar etmeyin'

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2021 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye Değişim Partisi'nden Bursa açıklaması: 'Ziyaretlerine itibar etmeyin'

İsmail ARSLAN

Türkiye Değişim Partisi Bursa İl Başkanı sıfatını kullanarak ziyaretler gerçekleştiren Cihan Ural ile İl Genel Sekreteri sıfatını kullanan Özge Bayrak'la ilgili parti yönetiminden açıklama geldi. Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Ulutaş, "Cihan Ural hakkındaki mahkumiyet kararı kapsamında hiçbir zaman Türkiye Değişim Partisi Bursa İl yönetimi görevinde bulunamamıştır.  Türkiye Değişim Partisi Bursa İl yönetimi görevinde bulunan Özge Bayrak'ın da MYK kararı ile partimiz ile herhangi bir bağlantısı kalmamıştır.  İki ismin yapmış olduğu ziyaretlere itibar edilmemelidir" ifadeleri kullandı.

HAKKINDA MAHKUMİYET KARARI VAR

Öte yandan İl Başkanı sıfatını kullananan Cihan Ural'a gönderilen ihtarnamede Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan bilgi doğrultusunda hakkında mahkumiyet kararı olduğu ve işlediği suçun türünün parti üyeliğine engel olduğu tespit edildiği, bu kapsamda partide hiçbir zaman görev alamadığı bilgisi yer aldı. İhtarnamede, "Hal böyle olmasına rağmen, çeşitli siyasi partilere ve meslek kuruluşlarına partimizin il başkanı sıfatını kullanarak ziyaretler yaptığı tespit edilmiştir. Bu yetkisiz ve kötü niyetli ziyaretlerle ilgili hukuki haklarımızı saklı tutuyor ve devamı halinde adli merciler nezdinde girişimlerde bulunacağımızı ihtaren bildiriyoruz" denildi.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

İl Genel Sekreteri sıfatını kullanan Özge Bayrak'a gönderilen ihtarnamede ise partinin 2 Mart tarihli MYK kararı ile yönetimden alındığı, 26 Mart tarihli MYK kararı ile de Bursa İl Yönetiminin tüm üyelerinin görevden alınmasına karar verildiği belirtildi. İhtarnamenin devamında "Bundan sonra partimizin Bursa İl Başkanı sıfatı ile hareket etmemeniz gerektiğini önemle ve ihtaren bildiririz" ifadeleri yer aldı.

VALİ CANBOLAT'I ZİYARET ETMİŞLERDİ

Bahse konu iki isim nisan ayının başında Bursa Valisi Yakup Canbolat'a ziyaret gerçekleştirmişti. Söz konusu ziyaret valiliğin resmi internet sitesinden de duyurulmuştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.