Hava Durumu

Türkiye'den ABD'ye kritik mektup

ABD'deki davada tanık olarak ifade veren FETÖ firarisi eski polis Hüseyin Korkmaz'la ilgili ABD'li mevkidaşına tepki dolu bir mektup gönderen Adalet Bakanı Gül, "Mahkemenizin saygınlığına gölge düştü" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'den ABD'ye kritik mektup

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD'li mevkidaşına sitem dolu bir mektup yazdı. "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Gülen başta olmak üzere, ülkenizin bu örgüt yöneticisi ve mensuplarının sığınağı haline gelmiş olması, ülkelerimiz arasındaki ilişkilere de, terörizmle mücadelede uluslararası işbirliği perspektifine de maalesef gölge düşürmektedir" diyen Gül, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün lider ve mensuplarının, sorumlu oldukları eylemler nedeniyle yargılanmak üzere iadelerini sabırsızlıkla beklerken, bu beklentinin karşılanması şöyle dursun, onların tezlerine, söylemlerine ve Türkiye'de tamamlayamadıkları gayrimeşru çabalarına sahip çıkılmasını ikili ilişkilerimizle bağdaştıramıyoruz" ifadelerini kullandı.

ESEFLE İZLİYORUZ

Mektubunda New York Güney Bölge Mahkemesinde devam eden yargılamaya değinen Gül, "Türkiye'nin iç meselesi olan siyasî hususlar tartışılmakta ve gerçek olmayan hususlar gerçeği yansıtıyormuşçasına dile getirilmektedir. FETÖ üyesi hâkim, savcı ve polis üçlüsünün, Ülkemizde meşru Hükümeti yıkmak amacıyla giriştiği bir operasyonda, hukuksuz ve mesnetsiz bir komployla ürettiği ithamlar, bugün bu davaya taşınmıştır.  ABD'nin mali çıkarlarını korumak adına açılan bu davanın, FETÖ terör örgütünün Türkiye'ye yönelik yarım kalmış bir operasyonunu tamamlama amacına hizmet etme yönünde yol aldığını esefle gözlemliyoruz. Amerikan hukuk sisteminin böyle bir tertibe alet edilmesinden büyük üzüntü duyuyoruz" dedi.

DERİN ŞÜPHE OLUŞTU

Son olarak mahkemenin 11 Aralık 2017 tarihli duruşmasında, eski emniyet görevlisi Hüseyin Korkmaz'ın tanık olarak dinlenmiş olmasına tepki gösteren Gül, "Başından beri bu davaya ilişkin dile getirdiğimiz kaygıların temelsiz olmadığını göstermiştir. Hüseyin Korkmaz, FETÖ Terör Örgütü üyeliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme suçlarından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2015/366 esas sayılı dosyasında yargılanmaktadır. Keza, hakkındaki bir soruşturma kapsamında yakalama emriyle aranmaktadır. Maalesef bu gelişmeler karşısında, mahkemelerinizin saygınlığı, tarafsızlığı ve bağımsızlığı konusunda Türk kamuoyunda derin bir şüphe oluşmuştur" ifadelerini kullandı.

TEDBİR ALIN ÇAĞRISI

Mektubunda ABD'li mevkidaşına bir de çağrı yapan Gül, "Türkiye Cumhuriyeti Devletine kast etmiş bir terör örgütünün bu davayı yönlendirme ve kullanma çabalarını, ülkelerimiz arasındaki son derece değerli ittifak ilişkisine tercih etmeyeceğinize, ilişkilerimiz üzerinde telafi edilemeyecek sonuçlar doğurmadan gerekli tedbirleri alacağınıza inanmak istiyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.