Hava Durumu

Türkiye'den AP'ye Afrin tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye'ye "Afrin'den çekil" çağrısını içeren tasarıyı kabul etmesiyle ilgili bir açıklama yayınladı. AP'yi terör örgütlerine destekle suçlayan açıklamada "Bu kararını kabul etmemiz mümkün değildir" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2018 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2018 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'den AP'ye Afrin tepkisi

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 15 Mart 2018 tarihinde kabul ettiği "Suriye'deki durum" başlıklı karar hakkında bir değerlendirme geldi. AP'nin "Türkiye Afrin'den çekilsin" kararına tepki niteliğindeki açıklamada, Zeytin Dalı'nın terörle mücadele harekatı olduğunun altı çizildi, AP'nin objektiflikten uzak olduğunu bir kez daha gösterdiği ve kararın kabul edilmesinin mümkün olmadığı belirtildi. Açıklamada, Türkiye'ye yapılan çağrının, Avrupa Parlamentosu'nun gerçeklerden ne ölçüde kopuk olduğunun yeni bir göstergesi olduğu belirtildi.

TARAFLI BİR TAVIR

"Objektiflikten uzak ve taraflı" denilen açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı bir terörle mücadele harekâtıdır. Harekat, uluslararası hukuk temelinde, Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı ile BM Güvenlik Konseyi'nin terörizmle mücadeleye ilişkin kararları çerçevesinde ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı temelinde yürütülmektedir." denildi.

AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ SÖZ KONUSU

Harekatın hedefinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütü unsurlarının olduğunun ifade edildiği Dışişleri açıklamasında, "PKK, AB'nin terör örgütleri listesinde yer almaktadır. Bu itibarla, harekat, yalnızca Türkiye'nin ulusal güvenliğini değil, Avrupa'nın da güvenliğini sağlamaya yönelik uluslararası meşruiyete sahip bir harekattır" dendi.

KABUL EDİLEMEZ

Açıklamanın devamında, "Terör örgütlerine gösterdiği müsamaha konusundaki sicili bilinen Avrupa Parlamentosu'nun bu kararını kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da her türlü terör örgütüne karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Bu çerçevede Türkiye, Avrupa Parlamentosu'nu ve AB ülkelerini, Suriye'de 7 yıldır süregiden krizin sona erdirilmesi ve sahada çatışmaların durdurulması yönünde sorumluluk üstlenmeye ve gerçek anlamda katkıda bulunmaya davet etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.