Hava Durumu

Türkiye'den flaş hamle! Müsteşar, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizinin akabinde ilk sıcak temas sağlandı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Philip Kosnett'in Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı ve bu ülkenin Türkiye'deki vize işlemlerini askıya alması kararından dönülmesi yönündeki beklentinin iletildiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2017 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2017 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'den flaş hamle! Müsteşar, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Dışişleri Bakanı Müsteşarı ise ABD Büyükelçisi ile telefonda görüştü. Öte yandan Adalet Bakanı Gül'ün ABD Büyükelçisi John Bass'ın görüşme isteğini reddettiği öğrenildi.

Türkiye ve ABD'nin vizeleri karşılıklı olarak askıya almasının ardından  vize krizinde sıcak gelişme yaşandı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'in Ankara dışında olması  sebebiyle Ankara  Büyükelçiliği Müsteşarı Kosnett Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Bakanlık yetkilileri, Kosnett'e "gereksiz tırmanışa ve mağduriyete yol  açan vize işlemlerinin askıya alınmasına yönelik karardan dönülmesi yönündeki  Türkiye'nin beklentisini" iletti.

ABD ELÇİSİYLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın'ın da dün akşam ABD Büyükelçiliğinin vize konusundaki açıklamasının ardından Büyükelçi Bass ile telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

BAKAN, ELÇİNİN GÖRÜŞME İSTEĞİNİ REDDETTİ

Öte yandan karşılıklı vize kararlarından sonra ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Adalet Bakanı Abdülhami Gül ile görüşmek istedi. Bakan Gül, görüşme talebini kabul etmedi.

BU GECE SAAT 22.00'DE BAŞLIYOR

Bu kapsamda ABD'den Türkiye'ye gelen yolculara, sınır kapılarında bu gece 22.00'den sonra vize verilmeyecek. Transit olarak Türkiye'ye gelen ABD vatandaşlarına ise yarın akşam 22.00'dan sonra Türkiye'ye giriş vizesi verilmeyecek. Yarın akşam saat 22.00'de yasak tam anlamıyla başlayacak ve hiçbir ABD vatandaşına sınır kapılarında ve konsolosluklarda vize verilmeyecek.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.