Hava Durumu

Türkiye'den Rusya'ya Afrin yanıtı: 'Rejime teslim edilemez'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Afrin'i Suriye rejimine bırakmasını isteyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a yönelik olarak, "Bunu neden söylediğine bakmak lazım" dedi. Çavuşoğlu, Afrin'in Suriye rejimine teslim edilemeyeceğini de vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2018 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2018 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'den Rusya'ya Afrin yanıtı: 'Rejime teslim edilemez'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin 20 Ocak'tan beri Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğü Afrin'le ilgili Rus mevkidaşı Sergey  Lavrov'un "Erdoğan, Türkiye'nin Afrin'i işgal etmek istediğini hiçbir zaman söylemedi. Nitekim biz de Afrin'deki durumu normalleştirmede en kolay yöntemin, Türkler buradaki hedeflerine ulaştıklarını söylediklerinde, bu bölgenin kontrolünün Suriye hükümetine geri verilmesi olacağına inanıyoruz" ifadelerini değerlendirdi. "Lavrov'un bunu neden söylediğine bakmak lazım" diyen Çavuşoğlu, "Afrin operasyonunu gerçekleştirirken Rusya ile iş birliği içinde olduk. Herhangi bir pazarlık söz konusu yok. Orada Rusya'nın gözlemcileri vardı, herhangi bir kaza olmaması için oradan ayrılmalarını istedik ve ayrıldılar. Yine orada bulunan hava sahasını kullandık. Suriye'de sahada, arazide öyle ilginç şeyler var ki..." ifadelerini kullandı.

BİRBİRİNE SİLAH SATIYORLAR

Bölgede birbiriyle çatışan grupların silah ve petrol ticareti yaptığını belirten Çavuşoğlu, "Ertesi gün o silahların kendilerine karşı kullanacaklarını bilmesine rağmen satıyorlar. Böylesine karmaşık bir durumda orayla burayla olmaz... Ama benim de güvenlik endişelerim var. Bu insanları bu şehirlere göndererek, Fırat Kalkanı bölgesinde olduğu gibi, dönmelerine yardımcı olmamız lazım" dedi.   Çavuşoğlu, ayrıca "Afrin, rejime teslim edilemez" görüşünü dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.