Hava Durumu

Türkiye ile Hollanda arasında 'casus' krizi

Türkiye ile Hollanda arasında bu kez "casus" krizi patlak verdi. Türkiye'de "casusluk" yapmakla suçlanan A.Z. adlı Hollanda vatandaşının soruşturulduğu haberlerinin ardından Hollanda Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli söz konusu kişinin Türkiye'den ayrıldığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2018 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2018 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye ile Hollanda arasında 'casus' krizi

Türkiye-Hollanda hattında referandum sürecinde başlayan gerginlik, Hollanda'nın Ermeni soykırımı iddialarını tanımasıyla yeni boyut kazanırken, iki ülke arasında bu kez de casus krizi patlak verdi. Türkiye'de "casusluk" yapmakla suçlanan A.Z. adlı Hollanda vatandaşının soruşturulduğu haberlerinin ardından Hollanda Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli söz konusu kişinin Türkiye'den ayrıldığını bildirdi. Hollanda merkezli NL Times'a göre, Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Hollanda'nın İstanbul'daki Başkonsolosluğu'nda çalışan kişinin aynı zamanda bölgesel faaliyetlerden sorumlu olduğu belirtilirken, söz konusu görevlinin "kendi güvenliği" açısından Türkiye'den ayrıldığını teyit etti.

SAHTE BİLGİLERİ YAYMAYA ÇALIŞIYORDU

Bakanlığın başka bir bilgi vermediğinin vurgulandığı haberde, Pazartesi günü Türk medya kaynaklarının "Hollandalı bir casus" hakkında Türk makamlarınca bir soruşturma yürütüldüğü, "casus" olmakla suçlanan kişinin bir süreden beri Türk istihbarat teşkilatınca izlendiğini bildirdiklerine dikkat çekildikten sonra şöyle devam edildi:

"Türk medyasına göre, söz konusu kişinin DEAŞ'a ve Türkiye'nin Afrin operasyonuna ilişkin istihbarat toplamaya ve sahte bilgileri yaymaya çalışıyordu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.