Hava Durumu

Türkiye'nin en prestijli ödülü Yenidönem'e

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung'un (KAS) 19 yıldır birlikte düzenlediği Yerel Medya Ödülleri, sahiplerini buldu. Törende YeniDönem Gazetesi Görsel Yönetmeni Ali Şahin de ödülünü İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez'in elinden aldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'nin en prestijli ödülü Yenidönem'e

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği, ülke çapındaki yerel gazetelerin katılım sağladığı  Yerel Medya Ödülleri sahiplerini buldu. Programda konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto KAS ile yapılan işbirliğinin eğitim seminerleri ve yerel medya ödülleriyle istikrarlı bir biçimde uzun yıllardır sürdüğüne işaret etti.  Başkan Olcayto, "Gazetecilik açısından zor bir süreç yaşıyoruz. 160 meslektaşımız tutuklu. Meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Gazetecilerin özgürce görevlerini yapabilmelerini istiyoruz. Demokrasinin ülkemizde yeşermesini istiyoruz. TGC olarak meslektaşlarımızın haklarını savunmayı sürdüreceğiz. Yerel medya ödüllerini kazanan meslektaşlarımızı kutluyor, başarıların devamını diliyoruz" diye konuştu.

 ZOR BİR MESLEK

KAS Türkiye Temsilcisi Sven-Joachim Irmer ise gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirterek, "Biz vakıf olarak TGC ile yaptığımız seminer ve ödül törenlerinin istikrarlı bir biçimde sürmesinden memnunuz. Türkiye ile Almanya ilişkilerinin geliştirilmesini çok önemsiyoruz. Özellikle vakıf olarak genç Türk ve Alman gazetecilerin yaptığı çalışmaları desteklemeyi sürdüreceğiz" dedi.     

 ÖDÜLLER DAĞITILDI

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Ödüller, haber, fotoğraf ve sayfa düzeni dalında verildi.

Sayfa Düzeni dalında da YeniDönem Gazetesi Görsel Yönetmeni  Ali Şahin 19 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan birinci sayfası ile övgü ödülüne değer görüldü. Şahin, ödülünü İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez'in elinden aldı.

 Ali Şahin, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Henüz 25 yaşındayım ve meslek hayatı yaşımdan fazla olan bir jüri tarafından böyle bir ödüle layık görülmek beni çok mutlu etti. Başkan Turgay Olcayto başta olmak üzere bütün jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bu sayfa benim için çok özel... Aynı lise sıralarını paylaştığım şehit Feyyaz İlhan'ın anısına çalışılmış bir sayfaydı. Burada onu bir kez daha saygıyla anıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.