Hava Durumu

Türkiye'nin kaç tankı var?

ABD basını Rusya'nın dünyanın en çok zırhlı araca sahip olduğunu, elinde yaklaşık 22 bin muharebe tankı bulunduğunu yazdı. Haberde Türkiye'nin ise 3 bin 200 tankla NATO'daki en çok tank sahibi ülke olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2019 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2019 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'nin kaç tankı var?

Sputnik'in We Are The Mighty sitesinden aktardıklarına göre; Rusya, dünyanın en çok zırhlı araca sahip ülkesi ve elinde yaklaşık 22 bin muharebe tankı bulunduruyor. NATO üyesi Avrupa ülkelerinde ise bu sayı yalnızca 11 bin civarı...

NATO ÜYESİ EN ÇOK TANK SAHİBİ ÜLKE

ABD ve Kanada'nın sahip olduğu tank sayısı 18 bin olarak gösterilirken, NATO üyesi en çok tank sahibi olan ülke de 3 bin 200'le Türkiye.

ABD Savunma Bakanı Joseph Dunford, NATO'nun son yıllarda Rusya karşısındaki askeri üstünlüğünü kaybettiğini ifade etmişti. Dunford, İttifak'ın savunma bakanlarının Rusya'nın askeri alanda bir rakip olduğunu kabul ettiğini, NATO'nun da onun karşısındaki avantajının tükenme seviyesine geldiğini kaydetmişti.

Rus askeri uzman İgor Korotçenko ise Dunford'un sözlerinin ABD'nin askeri bütçesinin boşa harcandığını kanıtladığını belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.