Hava Durumu

Türkiye onları konuşuyor! 20 yıl sonra ağlayarak açıkladı!

Küçük yaşta anneleri tarafından terkedilen hatta annelerini hiç görmeyen iki kardeşe müjdeli haber Esra Erol'dan geldi. İçler acısı halde bulunan annenin yaşadığı hayattan herkesin yüreğini burkan bir dram çıktı. 28 Mayıs tarihli canlı yayında stüdyoya gelen anne Lamiye Günaydın'ın yaşadıklarını anlattı stüdyo ve ekran başındakiler göz yaşlarına boğuldu. İşte Esra Erol'un dünkü programında yaşananlar...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2021 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2021 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye onları konuşuyor! 20 yıl sonra ağlayarak açıkladı!

Yıllardır başkaları tarafından mağdur edildiği öğrenilen Lamiye Günaydın'ın Emre ve Ömer dışında başka çocuklarının da olduğu ve onların da evlatlık verildiği öğrenilmişti.

'ÇOCUKLARIMI GÖRMEK İSTEMİYORUM' 

Gelen ihbarlar doğrultusunda 27 Mayıs tarihinde İzmir'de bulunan anne canlı yayında "ben kötü yoldayım, çocuklarımı görmek istemiyorum" demişti.

MÜJDELİ HABERİ ESRA EROL VERDİ 

Canlı yayında annelerini ilk kez gören kardeşler birbirlerine sarılıp ağladıkları an tüm Türkiye onlar için gözyaşı döktü. Fakat sonrasında müjdeli haberi Esra Erol verdi. Yüreklerine bir parça su serpti. Hiç görmedikleri ve bilmedikleri kardeşleri Yusuf'u Esra Erol buldu. Evlatlık verilen kardeşleri Yusuf ile canlı yayında buluşan Ömer ve Emre gözyaşlarına hakim olamamıştı.

DÜNKÜ PROGRAMDA YAŞANANLAR... 

Dünkü programda ise bağlarını bundan sonra koparmayacaklarını açıklayan Ömer, "İnşallah Rabbim ayırmasın" dedi. Emre ise, Yusuf'la çok konuştuğunu belirterek, "Oturduk, sohbet ediyorduk. Çay içerken baktım halaoğlu geldi. İçeri girdiler. Abilerimle tanıştırdım. Arkamdan babam aradı. Babamla konuşturdum. Halam aradı. Halamla konuşturdum. Oturduk bayağı güzel sohbet ettik" açıklamasını yaptı. Yusuf'u büyüten Hatice Hanım ise, Yusuf'la ayrı bir gün geçirdiğini ama bu durumdan mutlu olduğunu söyledi.

ESRA EROL EMRE'DEKİ DEĞİŞİME DİKKAT ÇEKTİ 

Programın ilk günü sonrası Emre'deki olumlu ve mutlu olarak değişimi değerlendiren Esra Erol da "Bu bizim için çok zor bir yolculuktu. Ama o kavuşma hikayesi bir insanın ruh halini nasıl değiştiriyor. Ben hep diyorum ya buradaki bazı düşünceler ve ruh hali 24 saatlik diye... Yayındasın o şokun etkisindesin" dedi.

ÖZ ANNELERİYLE BULUŞTULAR 

Söz alan Ömer, "Akrabalarım, annem, babam, eşim, dostum bu konuda hep destekçim oldu. Çünkü moralin bozulduğu zaman birinin sana destek vermesi... Mesela dedim ki 'ayakta durman lazım' insan buna ihtiyaç duyuyor. Onlar da benden hiçbir şekilde desteğini esirgemediler. Hep yardımcı oldular, ilgilendiler. Bende sırtıma yükledim yükümü bu zamana kadar geldik. Onların da çok emeği var Allah razı olsun. Yani hiçbir zaman yalnız bırakmadılar bizi. Şimdi de inşallah kardeşlerim mutlu olduysa ben daha çok mutlu oluyorum. Onların yüzünün gülmesi benim çok hoşuma gidiyor. İnşallah mutluluğumuz daim olur" dedi.

Öz annesiyle buluşmaya hazır olmadığını söyleyen Yusuf ise stüdyonun arka tarafına geçti.

ÖZ ANNE STÜDYOYA GELDİ, GÖZYAŞLARI SEL OLDU 

Öz anne Lamiye Günaydın'ın stüdyoya girdiği anda tüyleri diken diken eden dakikalar yaşandı. Ömer ve Emre annelerine sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı. Stüdyoda bulunanlar ve ekran başındakiler de bu duygu dolu anlara şahitlik etti.

"Bazen söyleyecek birşey kalmıyor. O kelimeler de bir anlam ifade etmiyor" diyen Esra Erol Lamiye Günaydın'a, "Bir Emre'ye baksana. Bayağı kendini doğurmuşsun. Aynı sana benziyor." dedi.

'BEN ONLARI ÇOK ARADIM' 

Lamiye Günaydın'ın "Ben onları çok aradım. Çok aradım." açıklaması üzerine Esra Erol, "En büyük darbeyi kadınlar alıyor. Her türlü şeyde önce kadınlar yargılanıyor ve suçlanıyor. Sen hayatının böyle olmasını istemezdin. Senin hayatını senden çaldılar Lamiye. Bunu sakın unutma. Bak 2 tane dünyaya getirdiğin evladın sana kucaklarını, kollarını açtılar. O kadar hazırlar ki... Sen şanslı bir kadınsın. Sen onları almak istedin alamadın. Ama onlar seni almayı başardılar." dedi.

Lamiye Günaydın yaşadığı zorlu hayatı anlatarak, "İnsan evladını ister. Ama onların karşısına çıkıp ben nasıl ana diyeyim. Ben nasıl onlara evlat diyim. Yüzüm yoktu" açıklamasını yaptı.

'11 AYLIKKEN BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM' 

Esra Erol'un 'Hazır mısın yeni hayatına?' sorusu üzerine Lamiye Günaydın Ömer'i son gördüğünde okula gittiğini söyleyerek, "Zaten birini 11 aylıkken bırakmak zorunda kaldım. Ondan sonra evlendim zaten. Sonra hayat... Her şey üst üste." açıklamasını yaptı. Oğlu Ömer ise, "Biz elimizden gelen desteği yapmaya hazırız. Yeter ki istesin" dedi.

6 çocuğu (4 erkek 2 kız) olduğunu söyleyen Lamiye Günaydın, bir çocuğunun Edirne'de yurtta olduğunu açıkladı.

Esra Erol'un 'Annenle bundan sonraki hayatını planladın mı? Yoksa ona mı bıraktın?' sorusu üzerine Ömer, "Elimizden gelen her şeyi yaparız. Ama dediğim gibi her şey anneme bağlı. Annem ne yapmak ister, nasıl düşünür, ne yapar? Ben şahsen bir tedavi sürecine girmesini istiyorum. Ondan sonra inşallah Allah'ın izniyle güzel şeyler olacak. Ama şu an her şey annemin elinde." dedi.

ÖMER'İN ANNESİYLE İLK BULUŞMASI 

İzmir'de annesiyle ilk buluşmasındaki açıklamasında ise Ömer, 'Onun bir suçu yok. Biliyoruz. Zor süreçler geçirmiş. Ama bize sevgisini hiçbir zaman bırakmamış, vazgeçmemiş. Aynı şekilde biz de öyle.

Bunca zaman sonra kabul etti. Sarıldım anneme. Ben zaten buraya eski defterleri açmaya gelmedim. Ben anamı görmeye geldim. Geçmiş geçmişte kaldı. Önümüze bakmaya geldim' ifadelerine yer verdi.

BOĞAZI DÜĞÜMLENDİ 

Lamiye Günaydın, "Kötü yolda da olsa evlat istersin. Ben zaten kendim istemedim. Kötü bir anayım. Ne isteyebilirim... Kötü bir annenin tarifini yapan Esra Erol, "Çocuğuna şiddet uygulayan, çocuğuna eziyet eden, ihmal eden, döven o kötü anne. Senin sadece hayat şartların kötü. Bunların ikisini ayır. Sen iyi bir hayata karar ver, bu çocuklar senin yanında. Ben de elimden geleni yapacağım. Sen yeter ki varım de. Bugüne kadar gençliğini hayatını heba ettin yeter. Bitti gitti artık o. Var mısın yeni bir sayfa açmaya? Senden hemen yanıt beklemiyorum. Biraz dinlen..." açıklamasını yaptı. Lamiye Günaydın boğazı düğümlendi ve Esra Erol'a 'İstesem de açamıyorum. Bazı şartlar... Bu çocukların hayallerini yıkmakta benim hakkım yok. Benimki yol değil' yanıtını verdi.

Esra Erol izleyicisi her zaman ki desteğini esirgemedi. Yayın sonunda telefona bağlanan bir iş insanı kardeşlere her konuda destek vereceklerini açıkladı.

Sonrasında ise telefona yardım için bağlanan emekli bir amca yine gözyaşların akmasına sebep oldu "Ben emekliyim ancak hayat boyu elektrik su masraflarını ben ödeyeceğim" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.