Suriye'nin İdlib kenti güneyindeki Maaret el Numan ilçesi ve Han Şeyhun beldesi ile çevresindeki bölgelerde Esad rejiminden kaçarak Türkiye sınırına yakın alanlara yerleşen Suriyeli sivillerin sayısı 200 bini geçti.
İdlib'in güneyinden kaçan Suriyeliler, Sarmada ilçesine bağlı El-Bir köyü çevresindeki zeytinliklerin olduğu bölgelere yerleşiyor.
Rusya destekli Esad rejimi, 100 gün önce İdlib'in güneyindeki bölgelere yoğun hava bombardımanı başlattı. Saldırılarda yüzlerce Suriyeli sivil hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmeleri sonucu geçen hafta bölgede ateşkes sağlandı. 100 günlük süreçte 200 bini aşkın kişinin Türkiye sınırına yakın köylere göç ettiği bildirildi. Battaniye, yorgan gibi malzemelerle derme çatma çadırlar kuran Suriyeli sivillerin, yerleştikleri tarla ve bahçelere ayrıca para ödemek zorunda kaldığı öğrenildi.
AFAD ve Türk Kızılayı, Suriyelilere gıda ve temizlik yardımı dağıttı. Ülkelerindeki savaşın bir an önce bitmesini isteyen Suriyeliler Türkiye'den yardım istedi. Çadırlarda kalan ve kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşen siviller, kış mevsiminin yaklaştığını, havaların soğuması ve yağmurların başlamasıyla yaşam şartlarının daha kötü hale geleceğini söyledi.
En Çok Okunan Haberler
Instagramda'da 286 bin takipçisi bulunan Buket Güler...
Bursa Valiliği yeni önlemleri açıkladı! 14 g...Bursa Valiliği, son 10 gün içerisinde Brezilya'dan ...
Bursa'da lodos yıktı geçti! Otomobilin üstün...Bursa'da sabah saatlerinden beri etkili olan lodos h...
Uludağ, Türkiye'nin gündemine oturdu! 'Kayak...Kış turizminin merkezi Uludağ'da otellerin doluluk o...
İki belediye başkanı ters mi düştü? AK Parti...AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan,&nb...
Orhangazi Belediye Başkanı'ndan istifa iddia...Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, hakkında çık...
Restorasyonu yılan hikayesine dönmüştü! Burs...Bursa'da yılan hikayesine dönen 600 yıllık tarihi Em...
Bursa'da korku dolu anlar! Şiddetli lodos ev...Bursa'da 4 katlı binanın çatısı şiddetli lodos neden...
Koronayı atlatan Bursa Şehir Hastanesi Başhe...Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinin ardından...
İş yeri vergi ödemelerine erteleme!Pandemi tedbirleri kapsamında kapatılan işyerleri iç...
Türkiye'nin aşı haritası erişime açıldı! Bur...Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz günlerde...
Bursaspor 18'de 18 gidiyor! Türkiye'de tek t...TFF 1. Lig'de geride kalan 18 haftada da gol sevinci...
Uludağ'da facia ucuz atladıldı! Çatıdan gürü...Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'da tehlik...
Bursalılar dikkat! Bazı seferler iptalBursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) bazı seferleri...
BOTAŞ 268 personel alacak!Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), çeşitli p...