Hava Durumu

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Aybaş: Sigaralar 20 TL'yi geçecek

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş alkol ve sigarayla ilgili yaptığı açıklamada "Asgari ücrete yapılacak zamın ardından sigaralar 20 TL'yi geçecek" dedi. Zam olmamasının imkansız olduğunu söyleyen Aybaş, "Bu durum kaçağı ve merdiven altını arttıracakk" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2021 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2021 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Aybaş: Sigaralar 20 TL'yi geçecek

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş alkol ve sigarayla ilgili olarak, "Maliyet ve kur zammı geldi. Alkole, ÖTV zammı gelecek" dedi.

Aybaş, asgari ücretin açıklanmasının ardından sigaraya zam beklediklerini belirterek "Zam oranı en az 2 TL ama 3-5 TL de konuşuluyor. Sigaralar 20 TL'yi geçecek" dedi. Zam olmamasının imkansız olduğunu söyleyen Aybaş, "Bu durum kaçağı ve merdiven altını arttıracak" ifadelerini kullandı

Döviz kurundaki artışın ardından zamlar da arka arkaya gelmeye devam ediyor. Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bir sigara ve alkol ürünlerine yakın zamanda gelmesi beklenen zamlar hakkında Cumhuriyet'e açıklama yaptı.

"Stokçuluk olduğunu düşünmüyoruz"

Stokçuluk hakkında konuşan Aybaş, "Şimdi şu şekilde alkol içecekleri ithal olduğu için ve genelde ithalatta sıkıntı olduğu için bir çok firmada da ürün yok. Kısıtılı alabiliyoruz. Stokçuluk doluğunu düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Zamlardan dolayı kaçak artacak"

"Tekel bayiler olarak biraz sosyoloğuz" diyen Aybaş, "Zamlardan dolayı kaçak artacak. Etil alkolden dolayı ölümler başladı. Zam olmaması imkansız. Bu durum kaçağı ve merdiven altını arttıracak" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.