Hava Durumu

Türkiye ve Pakistan MMU için harekete geçiyor!

Türkiye ile kardeş ülke Pakistan'ın Milli Muharip Uçak (MMU) ve füze geliştirmek için görüşmeler yürüttüğü öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2021 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye ve Pakistan MMU için harekete geçiyor!

Bloomberg, Türkiye ile Pakistan'ın ortak savaş uçağı ve füze üretmek için görüşmeler sürdürdüğünü yazdı. Söz konusu toplantılardan bir anlaşma çıkması durumunda Türkiye'nin Çin'in savaş teknolojisine erişim imkanı da sağlayacağı vurgulandı.

Türkiye ile Pakistanlı savunma ve askeri yetkililerin düzenli olarak üst düzey görüşmeler gerçekleştirmekte olduğu ve bu toplantılarda ortak savaş uçakları ve füzeler geliştirilmesinin müzakere edildiği belirtildi.

Savunma sanayisini özellikle son yıllarda olağanüstü boyutlarda geliştiren Türkiye ile hâlihazırda nükleer bir güç olan Pakistan'ın stratejik ortaklığının, Siper uzun menzilli füze savunma sistemi ve Milli Muharip Uçak'ın (MMU) geliştirilmesiyle sonuçlanabileceği ifade edildi.

Pakistan'ın Çin ile birlikte JF-17 savaş uçağını geliştirmekte olduğu ve Shaheen balistik füzeleri için Çin tasarımlarını kullandığı yazılan haberde, Türkiye'nin elde edeceği olası bir Çin askeri teknolojisinin, Türkiye ile ABD arasındaki S-400 gerilimini daha da yukarı tırmandırabileceği kaleme alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.