Hava Durumu

Türkiye'ye dünyadan maddi manevi destek yağdı

Türkiye'yi saran orman yangınlarına mücadele için Azerbaycan ve Ukrayna yangın söndürme uçağı ve ekip gönderirken, Bosna Hersek ise yardımda bulunacağını açıkladı. Ayrıca KKTC'de Türkiye'deki yangınlar için yardım kampanyası düzenlenirken aralarında Fransa ve İran'ında yer aldığı 10'dan fazla ülke başsağlığı mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2021 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2021 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'ye dünyadan maddi manevi destek yağdı

Türkiye orman yangınlarına teslim. 28 -31 Temmuz tarihleri arasında yurtta 98 orman yangını meydana geldi. Yangınlardan 88'i kontrol altına alındı. Kalan 10 yangın için ise söndürme çalışmaları devam ediyor. Ülkenin güneyinde daha çok etkisini gösteren yangınlara ise uluslararası destek yağdı. Orman yangınları ile mücadele için Azerbaycan ve Ukrayna yangın söndürme uçağı gönderme kararı aldı.

İLK EKİPLER GELDİ

Ayrıca Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı ekiplerin ilk grubu, orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye'ye geldi. Ekip sorumlusu Xudiyev Rza, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in onayıyla yüz kişilik ekibin yangın söndürme çalışmalarına destek vermek üzere Türkiye'ye geldiğini söyledi. Azerbaycan'ın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu dile getiren Xudiyev Rza, "Önce genel bir çalışma ve koordinasyonla neler yapabileceğimizi planlayacağız. Biz canımızla, kanımızla her zaman Türkiye'nin zor gününde yanındayız. Ve ne zaman bize ihtiyaç olursa her zaman kardeş Türkiye'nin yanında olacağız. Birlikteliğimizi göstereceğiz" dedi.

TEYAKKUZ SÜRÜYOR

Ayrıca Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Bosna Hersek Federasyonu (FBIH), Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınmasına destek olmak amacıyla yardım göndereceğini duyurdu. Halihazırda 41 itfaiye erinin orman yangınlarıyla mücadeleye destek amacıyla Türkiye'ye gönderilebileceğini aktaran FBIH, ayrıca 100 özel birlik mensubunun yangından etkilenen bölgelere yardım amacıyla teyakkuz halinde olduğu kaydedildi.

KKTC'DEN YARDIM BAĞIŞI KAMPANYASI

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesine destek olmak için "Yüreklere Su Serpelim" sloganıyla bağış kampanyası başlattı. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre,  Genel Başkan Sezai Sezen, "Türkiye'de meydana gelen orman yangınları nedeniyle derin bir üzüntü içerisindeyiz. Sevinçte ve kederde her daim birlikte olduğumuz Türk halkının acısını yürekten paylaşıyor, Türkiye'nin bu felaketin üstesinden geleceğine inanıyoruz. Türk halkına geçmiş olsun dileklerimi sunarken, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

TAZİYE MESAJLARI

Öte yandan dünya ülkeleri yayınladıkları taziye mesajlarıyla Türkiye'nin yanında yer aldı. İlk mesajı yayımlayan Azerbaycan, Ukrayna ve KKTC'nin yanı sıra Fransa, Afganistan, Pakistan, İran, Kosova, Bosna Hersek ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Türkiye'ye başsağlığı dileğinde bulundu. Ayrıca İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Türkiye'deki orman yangınları nedeniyle yayımladığı Türkçe dayanışma mesajında "Hayır dua ve imkanlarımız Türkiye'deki kardeşlerimizin hizmetinde olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.