Hava Durumu

Türkiye'ye uygulanan seyahat yasağı ile ilgili flaş gelişme

Alman hükümetinin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß, Türkiye'ye seyahat yasağı kaldırılmasının kısa sürede mümkün olabileceğini belirtti. Bunun için gereken şartların sağlanması gerektiğini de ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2020 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'ye uygulanan seyahat yasağı ile ilgili flaş gelişme

Alman hükümetinin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye getirilen seyahat yasağı hakkında açıklama yaparak  kısa sürede kaldırılması yönünde olumlu mesajlar verdi.

RTL televizyonuna konuşan Bareiß, Türkiye'ye seyahat uyarısının kaldırılması şansını iyi gördüğünü belirterek, "Durum iyi olursa, ki geçen hafta iyiydi, oldukça hızlı bir şekilde açılım için hazırlık yapabiliriz" dedi.

"Bu bağlamda, seyahati mümkün kılmak için önümüzdeki günlerde ne yapabileceğimizi düşünme aşamasındayız" ifadelerini kullanan Bareiß, bunun için gereken şartları da saydı.

GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ

DW Türkçe'nin aktardığına göre Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili politikacı, vaka sayısının düşük olmasının yanı sıra turistlerin evlerine yeniden sağlıklı bir şekilde dönebilmesi için Türk sağlık sisteminin salgının üstesinden gelebilmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

Bareiß, Türk hükümet yetkilileri ile geçen hafta yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini de sözlerine ekledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geçen hafta Berlin'de temaslarda bulunmuştu.

UYARI SÜRESİ UZATILMIŞTI

Geçtiğimiz ay Almanya'da Bakanlar Kurulu, Avrupa Birliği dışındaki ülkeler için yapmış olduğu seyahat uyarısını 31 Ağustos'a kadar uzatmıştı.

Bir süre önce koronavirüs nedeniyle Avrupa Birliği (AB) dışındaki 160'dan fazla ülkeye seyahat uyarısı yapan Almanya, bu uyarıyı Ağustos ayı sonuna kadar uzatma kararı almıştı. Bakanlar Kurulu'nda verdiği karar uyarınca, 'belirli kriterleri karşılayan ülkeler' için seyahat uyarıları istisnai olarak kaldırılabileceği belirtilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.