Hava Durumu

Tütün eylemine müdahale

Adıyaman'da tütüne getirilmesi öngörülen yasağa karşı gerçekleştirilen gösteride olaylar çıktı. Polisin "gösterinin yasadışı olduğunu" belirterek dağılmalarını istemesine rağmen slogan atarak yürüyüşe geçen gruba, TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2017 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tütün eylemine müdahale

Adıyaman'da tütüne getirilmesi öngörülen yasağa karşı kentte gösteri düzenlendi.  Tütüncü Pazarı'da toplanan grup, Atatürk Caddesi'nden Valiliğe yürümek istedi. Polisin "gösterinin yasadışı olduğunu" belirterek dağılmalarını istemesine rağmen slogan atarak yürüyüşe geçen gruba, TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi.

YARALILAR VAR

Dağılmayarak yürüyüşünü sürdüren grup, İl Emniyet Müdürlüğüne yöneldi. Polis ve jandarma ekipleri, tazyikli su ve biber gazı sıkarak grubu dağıttı. Çıkan olaylarda 2 polis memuru ile bazı protestocular yaralandı. Olaylar sırasında bazı iş yerlerinin camları kırıldı.

36 GÖZALTI

Yaralılar ile gazdan etkilenenler, ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Güvenlik güçleri, izinsiz yürüyüş yapanlardan 36'sını gözaltına aldı.

ÖNGÖRÜLEN YASAK NE?

Kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda tütünle ilgili bazı düzenlemeler yer aldı. TBMM'ye sevk edilen tasarıyla makaron veya yaprak sigara kağıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.