Hava Durumu

Tuvalet bile altın kaplama! Fotoğraflar şoka uğrattı...

Sahip olduğu lüks otomobiller, malikanenin önünde dizilmişti. Polis ekipleri evine baskın yaptığında onlar bile şaşkınlığını gizleyemedi. Ortaya çıkan fotoğraflar ise herkesi şoka soktu, evin tuvaletinin bile altın kaplama olduğu dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2021 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2021 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tuvalet bile altın kaplama! Fotoğraflar şoka uğrattı...

Rusya rüşvet skandalıyla çalkalanıyor. Üst düzey bir trafik polis, diğer polis memurlarıyla birlikte rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından tutuklandı.

Güney Stavropol bölgesinin trafik polisi biriminin başkanı Alexey Safonov Salı günü gözaltına alındı. Yetkililer Safonov'un bir suç örgütünün başı olduğuna inanıyor.

Ülkeyi sarsan haber, Telegram'da polis ve ulusal muhafızların Salı sabahı büyük bir operasyon düzenlediğini açıklayan Duma Milletvekili Alexander Khinshtein tarafından duyuruldu.

Milletvekili Khinshtein, baskın sırasında yozlaşmış polis Alexey Safonov'un evinde bulunan paraların yanı sıra lüks malikenin neredeyse her odasının fotoğraflarını da paylaştı.

Khinshtein'ın açıklamasına göre, rüşvet skandalına karışan polislerin "plakalardan kum ticaretine karışan büyük kamyonların geçişine kadar her şeyden kâr eden bir mafya" olduğunu söyledi.

Milletvekili Alexander Khinshtein, Alexey Safonov'un yanı sıra, "Bölge trafik departmanının hemen hemen tüm üst düzey yöneticileri tutuklandı" diye ekledi.

Soruşturma Komitesi, özellikle Safonov ve altı suç ortağının toplam 19 milyon rubleden (yaklaşık 255 bin dolar) fazla rüşvet alma şüphesiyle gözaltına alındığını açıkladı.

Russia Today'in haberine göre yolsuzluk yaptığı ortaya çıkan grup, tahıl gibi malların polis kontrol noktalarından geçmesine izin veren geçişler için rüşvet alıyordu.

Khinshtein, Safonov'un evinin fotoğraflarını da internette paylaştı ve şaka yollu bir yorumda bulunarak "mütevazı bir konut" ifadelerini kullandı.

Fotoğraflarda, altın varaklı mobilyalar ve hatta altın bir tuvaleti bile olan, gösterişli mobilyalarla dekore edilmiş devasa odaları olan lüks sarayı gözler önüne seriyor.

Rus haber ajansı TASS için açıklamalarda bulunan bir polis kaynağına göre, tutuklananların evlerinde ve ofislerinde aramalar yapılıyor.

Tutuklamaların ardından Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Stavropol bölgesindeki polis şefi Tümgeneral Sergei Shchetkin'i görevden aldı. Gözaltına alınanların birçoğu onun astlarıydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.