Hava Durumu

Twitter'da tepki yağdı! Yemeksepeti Banabi'de 'aşı' kavgası!

Yemeksepeti'nin Banabi hizmetinde çalışan kuryelerinin, Sağlık Bakanlığı tarafından risk grubunda oldukları için kendilerine sağlanan aşılardan faydalanamadığı iddia edildi. Bunun nedeni olarak şirketin CEO'su Nevzat Aydın'ın kuryeleri büro çalışanı olarak göstermesi gösterildi. Önce sendikal haklarının, sonra da aşı haklarının ellerinden alındığını ifade eden çalışanların açıklamalarından sonra Twitter kaynadı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2021 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2021 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Twitter'da tepki yağdı! Yemeksepeti Banabi'de 'aşı' kavgası!

Kurucusunun Getir ve Mansur Yavaş'ın projesi 'Lezzet Ankara' hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Yemeksepeti, bu sefer boykot edilmekle karşı karşıya. İddia edilene göre şirketin kuryelerin haklarını düzenlemek için yaptığı bir değişiklik, çalışanların aşı hakkını da ortadan kaldırdı. Yapılan değişiklik nedeniyle Twitter'da Yemeksepeti'ne tepki yağdı.

Çalışanların açıklamalarına göre Yemeksepeti'nin CEO'su Nevzat Aydın, 4 ay önce sendikalaşan kuryelerin e-Devlet'te büro çalışanı olarak görünmesini sağladı. Yapılan değişikliklerden dolayı kuryelere uygulanmaya başlayan aşılardan faydalanamayan çalışanlar, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken Nevzat Aydın'dan da yanıt gecikmedi. Twitter'da ise '#yemeksepetiboykot' etiketi trendlere girdi.

Banabi kuryeleri, aşı hakkını kullanamıyor

Sağlık Bakanlığı, aşılama çalışmalarının hızlandığı bu dönemde COVID-19 karşısında en çok risk taşıyan mesleklere kuryeliği de ekledi. Kuryelerin de 40 yaş üstü vatandaşlar ve sağlık çalışanları gibi ücretsiz bir şekilde aşılanmasına başlandı. Ancak Yemeksepeti'nin Banabi hizmetinde çalışan kuryeler, aşı başvurusu yapamadığını ifade etti.

Twitter'da durumu açıklayan Yemeksepeti İşçi Komitesi, "Sağlık Bakanlığı'na göre taşımacılık sektöründeki işçiler ve kuryeler aşılanacaklar. Ama biz 4 ay önce sendikalaştığımız için Nevzat Aydın iş kolumuzu değiştirdi. Bu yüzden artık e-devlette büro çalışanı gözüküyoruz. Patron sendikalı olmamızı istemediği için aşılanamayacağız" ifadelerini kullandı.

Daha mantıklı ücret talebiyle sendikalaştıktan sonra Nevzat Aydın tarafından görev adlarının değiştirildiğini ve sendika üyeliklerinin düşürüldüğünü ifade eden çalışanlar, "Hem toplum sağlığı, hem de kurye ve depo çalışanlarının hayati riski açısından çok önemli olan aşılama hakkımız da belirsizlik içindedir. Yemeksepeti sadece işçilerin sendikal haklarını değil, sağlık hizmetlerine ulaşma hakkını da gasp etmiştir! Biz mücadeleye devam etmekte ısrar eden işçiler olarak susmadık. Sesimizi emekçilerin sesine ses veren herkese duyurduk. Hakkımızı almadan durmayacağız da" ifadeleriyle açıklamayı bitirdi.

Nevzat Aydın'ın cevabı yeterli bulunmadı

Bunun üzerine topa tutulan Nevzat Aydın, "Ne hikmetse bizimle ve benimle ilgili yalan haber bitmiyor. Yemeksepeti saha çalışanlarının öncelikli olarak aşılanması ile ilgili herhangi bir problem yok. Saha çalışanlarımızın listesini Sağlık Bakanlığı ile cuma günü paylaştık. Aşılamanın pazartesi başlayacağını öngörüyoruz" ifadeleriyle duruma açıklık getirmeye çalıştı. Ancak bu açıklamanın belirtilen sorunu yanıtlamaması üzerine Twitter'daki tartışma devam etti. İşçi komitesi, Nevzat Aydın'ın tweet'ini "Yalan konuşan sizsiniz. Listeyi Sağlık Bakanlığı ile paylaştıysanız, neden çalışanları bilgilendirmediniz? Sendikalaşmanın ardından neden Çalışma Bakanlığı'na  sektör değişikliği talebinde bulundunuz? Sendika anayasal hak değil mi? Aşı randevuları e-Nabız'da gözüküyor; bizim neden gözükmüyor?" şeklinde cevapladı. Twitter kullanıcılarının tepkileri ise gecikmedi.

Yemeksepeti'nin kurye politikasına sosyal medyadan gelen tepkiler:

Kaynak: Webtekno

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.