Hava Durumu

Ücretsiz paylaş, takas yap, hayvan sahiplen! Bu uygulama herkesin...

Girişimci Cenk Tunç'un 'Senin paran burada geçmez' sloganıyla tasarladığı "Yariyo" uygulaması, ikinci el ürünlerin ücretsiz bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlarken reklam gelirleriyle de sokak hayvanlarına mama desteğinde bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2021 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2021 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ücretsiz paylaş, takas yap, hayvan sahiplen! Bu uygulama herkesin...

Paranın geçmediği, iyi niyet temsili bir uygulama olan Yariyo; eskilerin 'kullanılmayan eşyaları ihtiyacı olana verme' alışkanlığını, günümüz paylaşım trendlerine uyarlıyor. 'Sana yaramayan bana yarıyo', 'Yüzleri güldüren uygulama' mottolarıyla 2020 yılında faaliyete alınan uygulama, yardımlaşma, paylaşım gibi değer unsurları odaklı hizmet veriyor. Kıyafet, kitap gibi ürünlerin ücretsiz paylaşımı veya takasının yanı sırsa hayvan sahiplenme imkanı da sunan uygulama, ayrıca tüm reklam gelirlerini sokak hayvanlarına mama olarak harcanan bir platform olmasıyla da dikkat çekiyor.

2 bin kullanıcı

Uygulamayı pandemi koşullarının da dikkate alarak aktifleştirdiklerini belirten Cenk Tunç, bir sosyal yardımlaşma platformu olarak hizmet verdiklerini belirtti. İnsanların evde kaldığı bu süreci fırsata çevirdiklerini kaydeden Tunç, "Bu dönemde evdeki eşyalar gözden geçirildi. Kullanılmayan fazlalıklardan kurtulmak ve ihtiyaç sahiplerinin istedikleri ürünlere ulaşmasına vesile olabilmeyi amaçladık. Bugüne kadar yaklaşık 2 bin kullanıcıya ulaşıltık ve yapılan 215 paylaşımdan 45'inin sahibiyle buluştuk" dedi.

Doğaya katkı

Yariyo sayesinde öncelikli hedeflerinin komşuluk ilişkilerini artırmak olduğunu belirten Tunç, "Bunu başardığımızda doğaya da fayda sağlıyoruz. Üniversite öğrencilerinin 4 yıllık eğitim kitaplarını paylaşması 1 milyon civarı ağacı kurtarır, bir kot pantolonun üretiminde harcanan su 10 bin litreyi buluyor. Bir t-shirt üretiminde ise 2 bin 700 litre su harcanıyor. Üretilen her şeyi iyi değerlendirmek gerekli. İkinci el paylaşım ile tüm bunlardan tasarruf etmek, su ayak izini küçültmek mümkün. Hedefimiz bilinçli bir toplum ile yeniden bir Türkiye yaratacak kadar ekolojiye katkı sunmak" şeklinde konuştu. Tunç, paylaşım ağının yaygınlaşması amacıyla belediye ve kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları ile işbirliği görüşmeleri yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Can dostlara mama desteği

Yariyo uygulamasının aynı zamanda hayvan sahiplenme platformu olduğunun da bilgisini veren Cenk Tunç, reklam gelirleriyle sokak hayvanlarına mama desteği verdiklerini söyledi.. Tunç, "Yeni bir uygulama olduğumuz için sokak hayvanlarına katkımız maalesef düşük. Şimdilik yakın çevremizde bulunan sokak hayvanlarına ulaşacak kadar gelir elde edebildik. Amacımız daha fazla paylaşımla daha çok sokak hayvanına ulaşmak" diye konuştu.

Yariyo'nun konum bazlı çalıştığını ve kullanıcısına en yakındaki ürünleri gösterdiğini belirten Cenk Tunç, bu sistemin elden teslimatı da kolaylaştırmakla beraber siber sahteciliğin de önüne geçildiğinin altını çizdi. Tunç, konumun yaygınlaşması ile kargo entegrasyonu ve teslimat zinciri oluşumu da planladıklarını bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.