Hava Durumu

UEFA'dan skandal karar! Asker selamına soruşturma...

Terör propagandasına göz yuman UEFA, Milli takımların ardından İrfan Can Kahveci'nin Wolfsberger maçında attığı gol sonrası sevincindeki asker selamına da soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2019 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2019 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
UEFA'dan skandal karar! Asker selamına soruşturma...

Avrupa'da Türk oyuncuların Mehmetçik'e destek vermesine tepki bitmiyor. İlk olarak Barış Pınarı Harekâtı'na sosyal Medya'dan destek veren St. Pauli oyuncusu Enver Cenk Şahin takımı tarafından kadro dışı bırakılmıştı. UEFA, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'ndeki Arnavutluk ve Fransa maçlarında Türk futbolcuların asker selamı vermesiyle ilgili de soruşturması başlatmıştı.

YİNE SORUŞTURMA 

Türkiye aleyhinde üst üste soruşturma açan ve St. Pauli taraftarının Bundesliga 2'de yaptığı Terör örgütü propagandasını görmeyen UEFA son olarak da Medipol Başakşehir'in milli futbolcusu İrfan Can Kahveci'nin gol sevincinde asker selamı vermesine soruşturma başlattı. İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünden yapılan açıklamada, "UEFA, futbolcumuz İrfan Can Kahveci'nin Wolfsberger maçında attığı gol sonrası sevincindeki asker selamına soruşturma başlattı" denildi.

'ONUR DUYARIZ'

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, A Milli Takım'ın Fransa maçında milli futbolcuların, UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Avusturya'nın Wolfsberger takımıyla oynadıkları müsabakada İrfan Can Kahveci ve arkadaşlarının asker selamı vermesinin gündem olduğunu söyledi. Çok enteresan bir süreç yaşandığını aktaran Gümüşdağ, "Milli takımımız, Fransa maçından çok güzel bir oyun ve önemli bir neticeyle döndü. Bu hassas dönemde ülkemizin terör örgütüyle haklı mücadelesinde Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Fransa maçından başlayıp, son olarak bizim Avusturya takımı Wolfsberger ile yaptığımız karşılaşmadaki futbolcularımızın asker selamı, yoğun bir gündem oldu. Böyle bir haklı mücadelede Mehmetçiğimize, komutanımıza selamı yollamaktan rahatsızlık değil onur ve mutluluk duyarız" diye konuştu.

'ÇİFTE STANDART'

İrfan Can'ın yanı sıra Edin Visca, Okechukwu Azubuike ve Robinho'nun da asker selamı verdiğini dile getiren Gümüşdağ, "Biz bu selamı çaktığımızda tüylerimiz diken diken olur. Hiç kusura bakmasınlar. Böyle bir çifte standart olmaz. Oyuncu kardeşlerime gol attıklarında herkesin duygusunu istediği gibi ifade edebileceğini söyledim. Madem ki İrfan Can ile ilgili soruşturma için bir müfettiş atıyorlar, o zaman 7 yıldır Türkiye'de forma giyen Bosna Hersekli Edin Visca, Nijeryalı Azubuike, Brezilyalı Robinho'yu da sevk etsinler" dedi. Gümüşdağ, 7 Kasım Perşembe günü deplasmanda Wolfsberger ile bir maç daha yapacaklarını dile getirerek, "Wolfsberger maçına gidiyoruz. Gol atarsak asker selamına devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'KARARLAR UYUŞMUYOR'

Fransız futbolcu Antoine Griezmann'ın da asker selamı verdiğini hatırlatan Gümüşdağ, "FIFA'nın kararı farklı, UEFA'nın kararı farklı. Birbiri ile çelişiyorlar. Dünya Kupası'nda Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a Griezmann asker selamı duruyor. Bırakın maçta duygusunu, gol sevincini iletmeyi, resmen bir liderin karşısında selam duruyor. Neden bununla ilgili bir soruşturma açılmıyor? Almanya'da veya İngiltere'de Cumhurbaşkanımız bir kabul yaptığında oyuncuların üzerine gidiyorlar. Bizim federasyonumuzdan ses çıkmıyor. UEFA'da yöneticimiz var. 20 gündür Türkiye'nin gündemi asker selamı ama tek bir ses yok" dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.