Hava Durumu

Ülke yangın yerine dönmüştü! 'Sarı Yelekliler' Macron'a geri adım attırdı...

Fransa'da yaklaşık 2 haftadır devam eden gösterilerde Macron geri adım attı. Fransa Başbakanı Philippe, "Halkın öfkesini duymamak için sağır olmak gerekir. Vergi artışını 6 ay erteliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2018 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2018 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ülke yangın yerine dönmüştü! 'Sarı Yelekliler' Macron'a geri adım attırdı...

Fransa'da haftalardır devam eden "sarı yelekliler protestosu"nda sıcak bir gelişme yaşandı... 

Fransa Başbakanı Philippe, "Halkın öfkesini duymamak için sağır olmak gerekir. Vergi artışını 6 ay erteliyoruz. Devlet kamu düzeninini garantörüdür, hiçbir vergi milli birliği tehlikeye atmamalı. Bu şiddet durmalı" dedi.

Fransa'da trafikteki araçlarda bulundurulması zorunluluğu bulunan sarı yelekleri giyen göstericiler başta Fransa'nın büyük kentlerinde olmak üzere birçok noktada protesto gösterisi düzenlemiş ve bazı yerlerde polisle çatışmıştı. Binlerce gösterici ve polis yaralanırken olaylarda en az 1 kişi yaşamını yitirmişti. Öte yandan yapılan bir anket, Macron'a desteğin düştüğünü gözler önüne serdi.

NEDEN SARI YELEK GİYİYORLAR?

Sarı Yelekliler protestosu, Fransa'da, Ocak ayından itibaren gelecek vergilerle petrolün litre fiyatının 2,9 euro cent, dizelin litre fiyatının ise 6,5 euro cent artırılması kararı üzerine başlamıştı.

Göstericiler, Fransa'daki araçlarda zorunlu olarak bulundurulması gereken sarı yelekleri giyiyor. Bu yelekler, trafik sırasında olası bir acil durum veya kaza sırasında ve sonrasında yardımcı ve fark edilebilir olmak için giyiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.