Hava Durumu

Uludağ'da atılan çöpler bir çocuğun yaralanmasına neden oldu

Bursa'nın cenneti olan Uludağ'a piknik yapmaya giden vatandaşlar arkalarından bıraktıkları çöplerle Bursa'ya yakışmayan bir görüntü oluşturuyor. Dereye giren bir çocuğun ayağı cam kırığı nedeniyle kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2017 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2017 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uludağ'da atılan çöpler bir çocuğun yaralanmasına neden oldu

Bursa'nın incisi Uludağ, günü birlik tatilcilerin attığı çöplerden dolayı adeta mezbeleliğe dönüşüyor. Oteller bölgesine uzanan 9 kilometrelik dünyanın en uzun teleferik hattıyla birlikte ulaşımın 22 dakikaya düştüğü Uludağ'da bırakılan çöpler, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından temizleniyor. Görevliler sabahın erken saatlerinde temizliğe başlarken, bazı ormanlık alanlara atılan çöpler ise temizlenemiyor.

Sıcak havadan bunalıp hafta sonu tatilini değerlendirmek için Marmara bölgesinin en yüksek noktası olan Uludağ'a çıkan binlerce kişi, çöplerini etrafa gelişi güzel atınca çevre kirliliği yaşandı. Serinlemek için dereye giren 10 yaşındaki Ömer T'nin ayağı etrafa atılan kırık şişeler yüzünden kesildi. İlk müdahalesi orada bulunan vatandaşlar tarafından yapılan çocuk, 2 kilometre taşınarak araçla Çekirge Devlet Hastanesi'ne getirildi. Ayağına 5 dikiş atılan Ömer T. tedavisinin ardından taburcu edildi.

Yıllardır Uludağ'a kamp ve yürüyüş yapan Turgut Bulut, piknikçilerden çöplerini mutlaka çöp kutularına atmalarını ya da yanlarında götürmelerini istedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.