Hava Durumu

Uludağ'daki oteller mercek altında! Özel cihazlar kullanıldı

Bursa Uludağ'da yılbaşı öncesi Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, otel ve işletmelerde alkol, yemek ve mutfakları denetledi. Özel cihazlarla yemeklerin hijyeni ve ısı oranları ölçüldü.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2019 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2019 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uludağ'daki oteller mercek altında! Özel cihazlar kullanıldı

Yılbaşına sayılı günler kala, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 13 bin 440 yatak kapasitesi bulunan Uludağ'da gıda hijyeni denetimi gerçekleştirdi. Ekipler, 20 otel, 35 büfe ve restorana gelerek burada incelemelerde bulundu. Pişirme, saklama, sunum ve hijyen kontrolü gerçekleştiren ekipler, sahte ve kaçak alkole karşı da bandrol kontrolü ve ölçüm yaptı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, ''Uludağ, Türkiye ve Bursa'nın büyük bir markası. Sezonun başlaması ve yılbaşının yaklaşamsıyla denetimlerimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Burası 14 bine yakın misafir ağırlama kapasitesi olan bir bölge. Gıdaların, lezzeti ve kalitesi kadar gıda güvenliği de bizler için önemli. Uludağ'da otellerı, büfeleri, alkollü içecek satan işletmeleri denetliyoruz. Uludağ'ın marka değerini korumaya çalışacağız. Gıdaların saklama şartları, hijyeni, pişirilmesi, sunumu gibi durumları inceliyoruz. Yine kaçak ve sahte içkiye karşı ölçümlerimizi yapıyor ve bandrol kontrollerı yapıyoruz. İncelemelerde olumsuzluğa rastladığımız işletmelere cezaî müeyyide uyguluyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.