Hava Durumu

Üniversite sınavına giren Melek İpek kadınlara seslendi

Antalya'da kendisine işkence yapan eşi Ramazan İpek'i (36) öldüren ve 108 gün tutuklu kaldıktan sonra cezaevinden tahliye edilen Melek İpek (31), Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girdi. Birlikte ders çalıştığı küçük kızı İkra Nur (7) ile sınava gelen İpek, çocuğunun dualarıyla salona girdi. Hedefinin matematik öğretmenliği olduğunu söyleyen İpek, kadınlara, "Okusunlar, ayaklarının üzerinde dursunlar" diye seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2021 07:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2021 07:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Üniversite sınavına giren Melek İpek kadınlara seslendi

Döşemealtı ilçesinde, 7 Ocak'ta kendisine işkence edip, ölümle tehdit ettiği iddiasıyla 12 yıllık eşi Ramazan İpek'i av tüfeğiyle vurarak, öldüren Melek İpek, mahkemece tutuklandı.

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3'üncü duruşmada, 'meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez' hükmü gereğince tahliyesine karar verilen İpek, 108 gün sonra serbest bırakıldı.

Tahliye edildikten sonra ailesine ait Kovanlık köyündeki çiftlik evine geçen İpek, günlerini burada geçirmeye başladı. Kızları Ceylin Deniz (10) ve İkra Nur ile birlikte ders çalışan İpek, üniversite sınavına hazırlandı. Hedefi matematik öğretmenliği olan İpek, bugün YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) milyonlarca aday gibi ter döktü.

'BEN DE KIZIMI SINAVA GETİRECEĞİM' 

Gece uyuyamadığını anlatan Melek İpek, sınav öncesi heyecanını DHA ile paylaştı. İpek, çok heyecanlı olduğunu ve herkese başarılar dilediğini belirterek, "Sınava 3'üncü girişim, inşallah kazanacağım. Kazanamazsam da seneye tekrar deneyeceğim çünkü çok fazla çalışmak için sürem olmadı. Sınava küçük kızım İkra ile geldim. Bana destek olacak. İnşallah ilerleyen zamanda ben de kızımı sınava getireceğim" dedi.

ANNESİNE BAŞARILAR DİLEDİ 

Annesinin sınavının bitmesini dışarıda dayısıyla birlikte bekleyen İkra Nur İpek ise "Çok heyecanlıyım, anneme başarılar diliyorum" diye konuştu.

Melek İpek'in kardeşi Göksel Çelik de "Küçük yeğenimle birlikte geldik. Sınava gideceğiz, diye sabah erkenden ablam bizi kaldırdı. Onun heyecanıyla biz de endişeliyiz. İnşallah sınavı güzel geçer ki hayatının geri kalanını daha güzel yerlerde geçirir. Daha iyisini yapar. İnşallah bundan sonraki hayatında çok daha mutlu olur" dedi.

'AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANMAK İSTİYORUM' 

Sınav çıkışı ilk olarak kızı İkra Nur'a sarılan Melek İpek, "Bildiklerimi, elimden geleni yaptım. Hayırlısı artık. Hedefim matematik öğretmenliği, Antalya'da yaşadığım için de Akdeniz Üniversitesi'ni kazanmak istiyorum. Olmazsa seneye bir daha deneyeceğim" diye konuştu.

Kadınlara da seslenen İpek, "Kazanamadık, diye bir şey yok. Bu hayatta yapamayacağımız bir şey yok. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için uğraşacağız. Okusunlar, ayakların üzerinde dursunlar" dedi.

TAKI VE PİERCİNGLERİ ÇIKARMADAN SINAVA ALINMADI 

Avcılar'da aralarında tel örgülü bir duvar bulunan iki ayrı sokaktan girişi bulunan Abdulkadir Uztürk İlkokulu ile Abdülkadir Uztürk Ortaokulu'nu karıştıran adaylar koşarak diğer binaya yetişmeye çalıştı. Abdulkadir Uztürk Ortaokulu'na gelen bir adaydan üzerindeki kolye, küpe ve piercinleri çıkarması istendi.

Koşarak okul kantinine giderek bunları bırakmak isteyen genç kız piercingleri çıkaramadı. Tekrar binanın önüne gelen adaya bir kadın görevli yardım ederek bunları çıkartmasını sağladı. Genç kız tekrar bunları emanet olarak bırakacağı yere götürdü.

"4 DAKİKA GEÇ KALDIM" 

Kapılar kapandıktan sonra sınav yerine gelen 2 öğrenci ise binaya alınmadı. Silivri'den geldiğini söyleyen Gökhan Karaman, "Silivri Gümüşyaka'dan geliyorum. İkametim burada diye burası çıktı. 4 dakika geç kaldım. Yolda beklenmedik bir aksilik çıktı. O yüzden geç kaldım. 2 senelik emek gitti. Seneye bir daha gireceğim" dedi.

Kızı içeri girdikten sonra ağlamaya başlayan bir veli kameralara yansıdı. Gözyaşları içinde konuşan Nazmiye Kara, "Çocuklarımız iyi. Gerçekten çok iyiler. Çok iyi hazırlandılar. O ağlamadı, ben o girdikten sonra sinirlerim boşaldı artık. Allah emeklerini zayi etmesin" diye konuştu.

ELİNDE TOPUKLU AYAKKABI YALIN AYAK SINAVA KOŞTU 

Gaziantep'te Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumuna geç kalan adaylar, salona alınmadı. Bir kız öğrenci ise girişlerin kapanmasına saniyeler kala elinde topuklu ayakkabısı, yalın ayak koşarak sınava yetişti.

Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sınava giren kız öğrenci, elinde topuklu ayakkabısı, yalın ayak koşarak girişlerin kapanmasına saniyeler kala salona girdi.

AMELİYAT OLAN GENÇ AMBULANSLA SINAVA GETİRİLDİ 

Van Erciş Yeşilova Mahallesi'nde yaşayan Ahmet Demir, 3 gün önce karnında ağrı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Tetkikleri yapılan Demir, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Burada apandisit ameliyatı olan Demir, doktorlarına bir yıldır YKS'ye çalıştığını ve sınavının da Erciş'te olduğunu söyledi. Bunun üzerine Demir, sınava gireceği Van'a 100 kilometre uzaklıktaki Erciş Ebubekir Çiftçi Ortaokulu'na ambulansla götürüldü.

KİMLİKLERİNİ UNUTAN ADAYLARIN YARDIMINA POLİS YETİŞTİ 

Tokat'ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) öncesi, kimliklerini evde unutan ve kaybeden adayların yardımına polis ekipleri yetişti. İl Nüfus Müdürlüğü'nde işlem yaptıran 26 aday, sınava girecekleri okullara polis araçlarıyla yetiştirildi.

YKS'nin birinci oturumu TYT'ye girmek için gelen adaylar, sınava 1 saat kala güvenlik kontrolünden geçirilerek, salonlara alındı. Güvenlik kontrolü sırasında plastik su şişelerindeki etiketler alındı, adaylar üzerindeki metal toka, yüzük, kolye ve kemerler de çıkartıldı. Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu'nun talimatı doğrultusunda İl Nüfus Müdürlüğü önünde de resmi araçlar ile polis ekipleri bekledi.

ENGELLİ GENCİ KUÇAKLAYARAK SINAVA YETİŞTİRDİLER 

YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek için Mersin Üniversitesi'ne (MEÜ) gelen bedensel engelli öğrencinin geciktiğini fark edenler, hemen yardımına koştu. Engelli öğrenciyi kucaklayan veliler, salonun kapısına kadar taşıdı. İsmi öğrenilemeyen engelli gencin veliler tarafından taşındığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Veliler, örnek davranışı dolayısıyla çevredekiler tarafından alkışlandı.

HEPSİNDEN ALLAH RAZI OLSUN' 

Yasin Şarlak (23) sınav çıkışında AA muhabirine, yürüme engelli olduğunu ve eğitimine bu nedenle bir süre ara vermek zorunda kaldığını söyledi.Sınav sabahını anlatan Şarlak, "Erkenden evden çıktım. Yetişemedim. Son anda bir ağabey beni kucağına aldı. Daha sonra birkaç kişi daha yardım etti, koşarak beni sınava yetiştirdiler. Hepsinden Allah razı olsun. Yetişemeseydim bir yıllık emeğim boşa gidecekti. O duygu anlatılmaz yaşanır." diye konuştu.

Şarlak, sınavının iyi geçtiğini, puanı yettiği takdirde sağlıkla ilgili bir bölüm okumak istediğini dile getirdi. Kendisine yardım edenlerle tanışmak istediğini de belirten Şarlak, "O an biraz utandım. Böyle bir iyilik görmek beni mutlu etti. Bana bu iyiliği yapanlarla tanışmak isterim. Buradan onlara çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

SINAVA GEÇ KALAN İŞİTME ENGELLİ GENÇ KIZ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ 

YKS'nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek için saat 10.00'da Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ne gelen Didem Öğdü, sınav salonunu karıştırıp başka fakülteye gitti. Saat 10.15'teki sınav için çevredekilerin yardımıyla Eğitim Fakültesi önüne gelen Öğdü, geciktiği için salona alınmadı.

Fakülte önünde sinir krizi geçiren ve dakikalarca gözyaşı döken Öğdü'yü veliler teselli etmeye çalıştı. Telefona yazdığı mesajlar ile iletişim kurmaya çalışan Didem Öğdü'ye yardım eden polisler, genç kızı adresini öğrenip evine götürdü.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİLER

Edirne Keşan ilçesinde, sınav saatinden önce gelen öğrenciler kapıların açılmasıyla birlikte sınıflara girdi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında adaylara dezenfektan verildi. Bazı veliler, çocuklarına sarılarak başarı dilerken, bazıları da okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

YÜKSEKOVA'DA 10 YIL SONRA SINAV HEYECANI 

Hakkari Yüksekova'da güvenlik ve altyapı sorunu nedeniyle en son 2011 yılında yapılan ve o dönem ismi 'Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)' olan YKS, ilk kez bu sene 36 okulda 7 bin 300 adayın katılımıyla gerçekleştirildi. Geç kalan adaylar, heyecanla sınava girecekleri okullara koştu. Kapılar kapandıktan sonra Yeni Mahalle'de bulunan Ahmedi Hadi İlkokulu ve Ortaokulu'na gelen Emrullah Ayhan, görevliler tarafından binaya alınmadı. Büyük üzüntü yaşayan Ayhan, gözyaşı döktü. Sınav için çok çalıştığını belirten Ayhan, "Bu sınava emek vererek hazırlandım. İçeri almadılar. Görevlilere yalvarmama rağmen salon sorumlusu beni içeri almadı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.