Hava Durumu

Ünlü milyarder helikopter kazasında öldü!

Fransa'nın ünlü sanayicisi Serge Dassault'un oğlu milyarder Olivier Dassault 69 yaşında helikopter kazasında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2021 23:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2021 23:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ünlü milyarder helikopter kazasında öldü!

Fransa'nın Calvados bölgesinde meydana gelen helikopter kazasında ünlü sanayici Serge Dassault'un 69 yaşındaki oğlu milyarder milletvekili Olivier Dassault hayatını kaybetti.

Paris'in kuzeyinde bulunan Oise bölgesinin Cumhuriyetçiler (LR) milletvekili Dassault'un yanı sıra kazada pilotunda hayatını kaybettiği bildirildi. Dassault'un içinde bulunduğu AS350 tipi helikopterin kalkış sırasında düştüğü öğrenildi. Helikopterin neden düştüğü ise henüz bilinmiyor.

Kazanın ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Olivier Dassault Fransa'yı severdi. O bir sanayi lideri, milletvekili, hava kuvvetlerinde yedek komutandı. Hayatı boyunca ülkemize hizmet etmekten ve güzel yönlerini tanıtmaktan asla vazgeçmedi. Onun acı ölümü büyük bir kayıp oldu. Tüm düşüncelerim ailesi ve sevdikleri ile birlikte" dedi.

Macron'un yanı sıra tüm partilerden siyasetçilerde, herkesle iyi geçinmesi ile bilinen Dassault hakkında taziye ve anma mesajı paylaştı. Dassault, uçak üreticisi Dassault Endüstri'nin varisleri arasında bulunuyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.