Hava Durumu

Ünlü tablolara gizlenmiş 10 büyük sır!

Hangi ünlü tabloda hangi büyük sır var sizin için hepsini açıkladık...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2021 19:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2021 19:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ünlü tablolara gizlenmiş 10 büyük sır!

Dünyaca ünlü tablolara baktığımızda hayranlık duyarız. Çizimler, anlattıkları ile bizlere bir şeyler gösterir. Ancak bazı tabloların çok az kişinin bildiği derin sırları olabiliyor. 

Vincent Van Gogh: Yanlış kulak

'Yıldızlı Gece' ve 'İrisler' gibi başyapıtlarla tanınan en büyük Hollandalı ressam Vincent Van Gogh, 20'nci yüzyıl sanatını büyük ölçüde etkiledi. Kulağı bandajlı otoportresi, sanatçıyı sarı evdeki bir odada, dörtte üç profilden yaralı sağ kulağıyla sergiliyor. Ama aslında sanatçı sol kulağını kesmişti. Bu çelişki, Van Gogh'un kendi resmini bir ayna kullanarak yaptığı şeklinde açıklanıyor. Van Gogh'un kulağını kesmesi tuhaf ve aşırı bir tepki gibi görünüyor. Ancak tarih bu durumu, sanatçının ciddi sorunları olduğu ve görünüşe bakılırsa resmi yaptığı dönemde aklını yitirdiği ihtimaliyle açıklıyor.

Pablo Picasso: Resim altında resim

Pablo Picasso'nun 'Yaşlı Gitarist' adlı resmine yakından bakarsanız, tablonun üst tarafının ortasında, adamın kafasının arkasında, hayalet gibi bir kadın silüeti göreceksiniz. Chicago Sanat Enstitüsü'nden araştırmacılar, tuvalin kızılötesi ve röntgen görüntülerini aldıktan sonra, altında gizlenmiş birkaç başka şekil keşfetti. Büyük olasılıkla sanatçının yeni tuval almak için yeterli parası yoktu. Eskilerinin üzerini boyamak zorunda kalmıştı. Ancak ressamların eski tuvalleri yeniden kullanması veya üstünde yeniden çalışması, o zamanlar yaygın bir uygulamaydı. Çünkü bazıları yoksulluk sınırının altında yaşıyordu.

Rembrandt: 'Gece Devriyesi' gündüz resmedilmiş!

Bir başka Hollandalı ressam olan Rembrandt, üç farklı malzeme ressamlığını bulan ustaydı. 'Gece Devriyesi' isimli eser, o dönem kariyerinin zirvesinde olan Rembrandt'ın en büyük portrelerinden biri. Tablo, muhafızların tam donanımlı şekilde, bir göreve çıkmak için hazırlanmalarını resmediyor. 1947 yılındaki restorasyon sırasında, resmin üstündeki kalın tabaka temizlenince, tabloda resmedilen ortamın gece değil, gündüz olduğu anlaşılmdı.

Michelangelo: Sistine Şapeli'nin anatomik şifresi

Nöroanatomi alanındaki bazı Amerikalı uzmanlar, Michelangelo tarafından yapılan 'Adem'in Yaratılışı' eserinin anatomiyle ilgili bazı göndermeler içerdiğini düşünüyor. Resmin sağ tarafının, büyük bir beynin anatomik olarak doğru yerleştirilmiş bir görüntüsü olduğunu iddia ediyorlar. Beyincik, göz siniri ve hipofiz bezi gibi beynin en karmaşık bileşenlerini bile resimde bulabilirsiniz. Aynı zamanda altta göze çarpan yeşil bant, tam olarak omurga atardamarına karşılık geliyor. Dahası, Sistine Şapeli'nin başka bir freski olan 'Işığın Karanlıktan Ayrılışı' da, beynin gizli bir görüntüsüne sahip. Tanrının boynuna bakın. Eğer bu görüntüyü bir insan beyni fotoğrafının üstüne getirirseniz, çizgilerde mükemmel bir örtüşme olduğunu görürsünüz. İnsanoğlu Sistine Şapeli'nin 5 bin yıllık bulmacasını daha yeni mi çözmeye başladı acaba?

Michelangelo: Kudretin sembolü

Sistine Şapeli'nde Michelangelo'nun yarattığı başka bir freskte yer alan David ve Goliath figürleri, mistik Kabala geleneğindeki gücü simgeleyen İbrani alfabesinin gimel harfini oluşturur. Buna göre resimdeki figürlerin çok güçlü görünmesi sürpriz değil, değil mi?

Rembrandt'ın görme bozukluğu

Uzmanlar Rembrandt'ın otoportrelerini inceleyip ressamın derinlik algısında problem olduğunu kanıtladı. Bu özellik, sanatçının dünyayı farklı görmesine sebep oluyordu. Dünyayı üç yerine, iki boyutlu görüyordu. Bununla birlikte ölümsüz başyapıtlarını yaratmasına bu göz rahatsızlıklarının katkı sağladığı düşünülebilir. İnsanın tüm engellere rağmen istediği her şeyi yapabileceği ve sonunda başarılı olabileceğine dair bir kanıt daha...

Gustav Klimt: Sevgililerden intikam

Gustav Klimt, en ünlü tablolarından birinde Adele Bloch-Bauer'ı resmetti. Ressam, Adele'in portresinin yapılması için, kocası şeker baronu Ferdinand Bloch-Bauer tarafından görevlendirildi. Baron, Adele ve Klimt'in ilişkisi olduğunu fark etti ve yüzlerce eskizden sonra ressamın artık metresinden nefret etmeye başlayacağını düşündü. Rutin çalışma, sanatçı ile modeli arasındaki ilişkiyi hakikaten soğuttu. Şu Ferdinand da akıllı adammış!

Leonardo da Vinci: Dünyanın sonunun tahmini

İtalyan araştırmacılar, Leonardo da Vinci'nin 'Son Yemek' eserinin sıradışı bir yorumunu yaptı. Sanatçının tablosunda 21 Mart 4006 tarihinde dünyanın sonunun geleceğini tahmin ettiğini söylüyor. Bu sonuca ulaşmak için araştırmacılar, resmin matematiksel ve astrolojik şifresini çözdü. Bu 'Son Yemek'in tek gizemi değil. İsa ve havarilerinin elleri ve masanın üzerindeki ekmek somonları, müzik notaları gibi çalınabilecek bir şekil oluşturuyor. Notalar çalındığında kısa bir melodiye benziyor.

Vincent Van Gogh: Sarı renkli dünya

Vincent Van Gogh'un hemen hemen her resminde sarı renk baskındır. Profesörler, bunu epilepsi tedavisinin renk algısını değiştiren bir yan etkisi olarak açıklıyor. Sanatçının dünyası, tuvallerinde gördüğümüz gibi olabilir ancak hikayenin başka bir versiyonu daha var. Van Gogh'un absent içmeyi sevdiği biliniyor. Bu içecek tüjon içerdiği için fazla tüketenlerin tüm nesneleri sarı görmesine sebep olabiliyor.

Mozart ve masonlar

Wolfgang Amadeus Mozart'ın mason olduğu konusunda sağlam kanıtlar var. Mozart'ın Pietro Antonio Lonerzoni'nin yaptığı çocukluk portresinde bile bir mason sembolü görebiliriz. Gizli topluluktaki hiyerarşik konumunu gösteren bir el...

Bonus: Dişsiz Mona Lisa

Mona Lisa'nın gülümsemesini bu kadar büyüleci ve çekici yapan şey nedir? Diş hekimi ve sanat uzmanları bu resmi dikkatlice inceledi ve gülüşün arkasındaki sırrı ortaya çıkardılar. Meğer Mona Lisa'nın ön dişleri yokmuş ve bu da yüz ifadesini etkiliyormuş!

Kaynak: Molatik

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.