Hava Durumu

Usta oyuncu Eşref Kolçak, Bursa'da toprağa verildi! Mezar taşında dikkat çeken yazı...

Bursa'da hayatını kaybeden Yeşilçam'ın unutulmaz sanatçısı Eşref Kolçak, oğlu Harun Kolçak'ın yanına gözyaşları arasında defnedildi. Usta sanatçının cenazesine sanatçı dostları Hülya Koçyiğit, Nuri Alço, Berhan Şimşek, Türkan İnanoğlu ve çok sayıda seveni katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Usta oyuncu Eşref Kolçak, Bursa'da toprağa verildi! Mezar taşında dikkat çeken yazı...

30 yıldır Gemlik'te yaşayan 92 yaşındaki Eşref Kolçak, yaklaşık 3 ay önce ciğerlerinden geçirdiği rahatsızlık sebebiyle Çekirge Devlet Hastanesinde tedavi gördü. Daha sonra taburcu edilen Kolçak, eve geldikten 5 gün sonra tekrar rahatsızlanıp Gemlik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada 1 aydır tedavi gören usta sanatçı çoklu organ yetmezliğinden vefat etti.

Kolçak yüzlerce sevenin katılımıyla Gemlik Merkez Camii'nde kılınan namazın ardından Gemlik İlçe Mezarlığı'na defnedildi.

Usta sanatçının cenazesine sanatçı dostları Hülya Koçyiğit, Nuri Alço, Berhan Şimşek, Türkan İnanoğlu ve çok sayıda seveni katıldı. 

Eşref Kolçak'ın ardından konuşan sanatçı dostları "Türk sineması önemli bir değerini kaybetti. Eşref Bey sinema aşığıydı. Hep sahnede ölmek istediğini söylerdi. Çok üzgünüz büyük bir değeri kaybettik" dedi. 

Gemlik İlçe Mezarlığı'nda eşi Özcan Kolçak ve oğlu Harun Kolçak'ın yanına defn edilen Eşref Kolçak'ın hazırlattığı mezar taşına, "Sinema gelecek kuşaklara yazılmış canlı mektuplardır" yazdırması dikkat çekti. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.