Hava Durumu

Uyarılar peş peşe geliyor! Meteoroloji Bursa'yı sarıya boyadı...

Bursa Valiliği, yarın sabah saatlerinden itibaren şehirde fırtına beklendiği belirterek, meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde vatandaşları uyardı.. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Bursa için 'sarı' kodlu uyarı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2021 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2021 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uyarılar peş peşe geliyor! Meteoroloji Bursa'yı sarıya boyadı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Bursa'da bu gece saat 03:00'ten itibaren fırtına(40-74 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

SARI KOD NEDİR?

Sarı kodlu uyarı için Meteoroloji tarafından "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" açıklaması yapılmıştı.

BİR UYARI DA VALİLİK'TEN

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın güney ve doğusunda fırtına (40-74 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karsı dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir. Geçerlilik periyodu, 30.01.2021 03:00-31.01.2021 21:00" ifadeleri kullanıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.