Hava Durumu

Uzay boşluğunda tespit edilen cisim neyi işaret ediyor?

Onlarca yıldır süren uzaylı varsayımlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Kimileri uzaylıların varlığına inanırken kimileri bunun tam bir saçmalık olduğuna inanıyor. İşte tam da bu konu ile ilgili Harvard Üniversitesi Profesörü Avi Loeb, ilginç bir 'uzaylı' açıklamasında bulunmuş. Profesör neler dedi? Kanıtlar neler? Gökyüzünde bulunan cisim ne anlama geliyor?

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uzay boşluğunda tespit edilen cisim neyi işaret ediyor?

Harvard profesörlerinden olan Avi Loeb, 'Dünyanın Ötesinde Akıllı Yaşamın İlk İşareti' adında yeni bir kitap çıkardı. Profesör Loeb, yaptığı çalışmalarında diğer gezegenlerde yaşam olabileceğini söylüyor.

'Yalnız olduğumuzu düşünmek küstahça'

Araştırmalara göre, evrendeki bilinen tüm yıldızların dörtte birinin dünya ile aynı boyut ve sıcaklıkta bir başka 'mükemmel gezegen' barındırdığı düşünülüyor. Bu sonuçlara göre Profesör Loeb, bu uçsuz bucaksız evrendeki tek zeki varlıklar olduğumuzu varsaymanın küstahça olduğunu, insanların uzayda yalnız olduğumuzu düşünmelerinin bilimsel gerçeklikle de çakıştığını düşünüyor. 

Hawaii gözlemevinden tespit edilen nesne

Profesör Loeb'in görüşlerinin tam da üstüne Hawaii gözlemevi tarafından ilginç bir nesne tespit edildi. Hiç şüphesiz, bu nesne uzaktaki bir güneş sisteminden geldi. Peki bu nesne, doğal bir olay mıydı yoksa tasarlanmış bir olay mıydı? En basit açıklamayı düşünecek olursak cevap ikincisidir. Nesnenin bu dünyadan değil, akıllı bir medeniyet tarafından yaratılmış olduğu tahmin ediliyor. 

Yeterli bir kanıt yok!

Ne yazık ki Hawaii gözlemevinden tespit edilen nesne ile ilgili yeterli bir kanıt yok. Nesne 1I/2017 U1 (yıldızlararası için 'I'; görüldüğü yıl için 2017) veya daha popüler hale geldiği gibi, 'Oumuamua ('oh moo-ah moo-ah' olarak telaffuz edilir, 'izci' veya 'uzaktan gelen haberci, ilk gelen' anlamına gelir) çok önemlidir.

'Oumuamua' hakkında ilginç detay

Gökyüzünde tespit edilen fakat içeriği ile ilgili detaylı bilgi edilemeyen cisim bir küre şeklinde değildi ve dönüyordu - aslında uzayda yuvarlanıyordu. Yani cisim uzayda sürekli hareket eden bir halde. Tam bunun üzerine cismin bir kuyruklu yıldız olabileceği düşünüldü. Fakat araştırmalar görülen nesnenin kuyruklu yıldız formatının çok dışında olduğunu gösterdi. Peki ama bu neydi?

'Oumuamua' enerjisini neyden alıyor?

Birçok araştırma yapıldı tüm varsayımlar neredeyse boşa çıktı. Fakat bilim insanları Oumuamua'nın peşini bırakmadı. Çünkü onlara göre bu cisimle ilgili ilginç bir durum vardı. Bir şey Oumuamua'ya güç veriyordu. Uzayda yuvarlanarak hareket halinde olan cisim bir gaz çıkışına sahip değilse veya parçalanarak hareket etmiyorsa tek mantıklı açıklama güneş enerjisiydi. Bu nesne güneş ışığından enerji alarak uzayda hareket ediyor olabilir. 

Profesör Avi Loeb farklı düşünüyor

Oumuamua nesnesi ile ilgili Profesör Loeb, bunun bir doğal fenomen olmadığına inanıyor. Prof. Loeb'e göre nesnenin birçok özelliği doğal değil. Şekli, görünmez güç kaynağı, düzenli dönüş hızı, itiş gücünün pürüzsüzlüğü, katıksız hızı ve başka bir yıldız sisteminden görünmesi. Bunların hepsi bir dizi kaza ve tesadüf olamaz.

Dünya dışı uygarlık

Profesör Avi Loeb, bu nesnenin son derece gelişmiş bir dünya dışı uygarlığın, insanların son 64 yılda dünya çevresinde yörüngeye fırlattığı uydu filolarına benzediğini düşünüyor. Nesne, bir iletişim ızgarası, bir uyarı sistemi, deniz fenerleri, navigasyon cihazları veya durdurma işaretleri olarak işlev görebilir. Kilit nokta tüm bunların akıllı bir organizmanın teknolojisi olması gerektiğidir. Yani, "Oumuamua olarak tanımlanan nesne uzaya kim veya kimler tarafından bırakıldı?" sorusunun cevabı direkt olarak bir başka medeniyetin bunu yapmış olabileceği gerçeğine çıkıyor.

Peki bu teknolojiyi tasarlayan ve inşa eden medeniyete ne oldu?

Şimdi gelin biraz günlük spekülasyon dozumuzu alalım. Fakat her şeyden önce genel bir özet yapalım. Gökyüzünde bir nesne tespit ediliyor ve bu nesneyi bazı bilim insanları doğal bir fenomen olarak yorumluyor bazı bilim insanları - Profesör Avi Loeb gibi - bu nesnenin doğal bir fenomen olmadığını mutlaka birileri tarafından bir amaca hizmet etmesi için bırakılan bir cisim olduğunu düşünüyor. Peki bu teknoloji hangi medeniyetin ürünü ve o medeniyete ne oldu? Fikrimce bulunan veriler ışığında cismi uzaya bırakan medeniyete bir şey olmamış olabilir. Belki de çekirdek çitleyerek şuan bizi izliyor bile olabilirler.


Nedense insanlara insan ırkından başka bir canlı türünün olması fikri oldukça imkânsız geliyor. Fakat kainatın büyüklüğünü ve mucizesini göz önünde bulundurduğumuzda bu fikir hiç imkânsız değil. Açıkçası ben de Profesör Avi'ye katılanlardanım. Bu nesne mutlaka üst düzey teknonolojilere sahip bir medeniyet tarafından bırakıldı yani bırakılmış olabilir. Asıl soru kim onlar?

Kaynak: Molatik

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.