Hava Durumu

Uzman isim bu sözlerle uyardı: Elinizde ne kadar dolar varsa hemen bozdurun!

Son günlerde yeniden hareketli gelişmelerin yaşandığı dolar tarafında yeni rekorların kırıldığına şahit oluyoruz. Ancak uzman bir ismin açıklamasının ardından tedirgin eden gelişmeler yaşandı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2021 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2021 22:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uzman isim bu sözlerle uyardı: Elinizde ne kadar dolar varsa hemen bozdurun!

Dolar/TL özellikle son 2 haftadır rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Eylül ayında dolar karşısında yüzde 7 değer kaybeden Türk Lirası'nın ekim ayının ilk yarısındaki değer kaybı ise yüzde 2 civarında oldu.

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimi ile başlayan ABD Doları'ın gelişen ülke para birimleri karşısında güçlenmesinin de etkisiyle Türk Lirası, dolar karşısında en fazla değer kaybına uğrayan para birimi oldu.

Dolar/TL tarafında oldukça hareketli gelişmeler yaşanırken Türkiye gazetesindeki yazısında dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Necmettin Batırel kritik uyarılarda bulundu.

Merkez Bankası'nın son politika değişikliği ile cari açığı hedef aldığını belirten Necmettin Batırel, bununla ihracatı artırmanın hedeflendiğini iddia etti.

Ağustos ayında yurt dışından 4,5 milyar dolar geldiğini, yıl sonuna kadar bu rakamın 30 milyar doları bulacağı ifade eden Necmettin Batırel, böylece son 2 ayda Türkiye'de 2 milyar dolara yakın döviz fazlası kalacağını söyledi.

Necmettin Batırel böylelikle devletin döviz gideri ile döviz geliri arasındaki farkın yarı yarıya azalacağını belirtti.

Yazısının sonunda yatırımcıları uyaran ekonomist, aynı tablonun devam etmesi durumunda 2022 yılı sonunda cari açık diye bir problem kalmayacağını ve kur riskinin ortadan kalkacağını öne sürdü.

Dövize yatırım yapanların önünde 13 ay süre olduğunun altını çizen Necmettin Batırel, "Ya bu süre zarfında Türk lirasına geçip altın, hisse senedi, eurobond, tahvil, otomobil veya gayrimenkul gibi alanlara yönelecekler ya da yıllarca biriktirdikleri servetlerinin mum gibi eridiğini görecekler. Acele eden kazançlı çıkacak. Zira 'panik satışlar' başladığı anda dolar paraşütsüz düşecek." Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.