Hava Durumu

Uzmanlar uyardı: 'Lıkır lıkır' oynayan yumurtaya dikkat!

Beslenme Rasyon Uzmanı İsmail Kanburoğlu, yurttaşlara 'bayat yumurtayı saptamak' için önerilerde bulundu. Kanburoğlu, "Hafifçe sallayabilirsiniz ve salladığınızda yumurtada oynama ne kadar az ise, bu yumurta o kadar taze demektedir. Salladığınızda lıkır lıkır ses çıkartan yumurta ise bayattır" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2021 21:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2021 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uzmanlar uyardı: 'Lıkır lıkır' oynayan yumurtaya dikkat!

Yumurtanın tazeliğinin nasıl anlaşılacağı yurttaşlar tarafından merak ediliyor. Son olarak uzmanlar, yumurta alırken dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Bursa'nın Yenişehir ve diğer ilçelerinde üreticiler ile bir araya gelen Veteriner Hekim, Beslenme Rasyon Uzmanı İsmail Kanburoğlu, "Yumurtayı alırken ilk dikkat edeceğimiz şey vurduğunuz zaman tık tık diye ses gelmesidir. Kalın kabuklu bir yumurta olduğunu anlamanız gerekir. Bu, yumurtanın iyi bir yumurta olduğunu gösterir" dedi.

Kanburoğlu, "Hafifçe sallayabilirsiniz ve salladığınızda yumurtada oynama ne kadar az ise, bu yumurta o kadar taze demektedir. Salladığınızda lıkır lıkır ses çıkartan yumurta ise bayattır" diye konuştu.

"Maliyetler yüksek, yumurta fiyatları düşük olduğundan dolayı bu sene üretici para kazanamıyor" diyen Kanburoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Market zincirleri çok yüksek miktarlarda yumurta satın alarak talebi tamamen iç piyasada bitiriyor. İhracata çalıştığımız ve kalan yumurtanın tamamını çektikleri için, piyasada yumurta bırakmıyorlar. Canlarının istediği gibi fiyat veriyorlar. Bugün bir yumurtanın işletmeye maliyeti 80 kuruşu geçiyor. Elektriği, suyu, elemanı, viyolü, kirası sevkıyatı eklendiğinde yumurtanın 30'lu kartonu bir işletmeye 27 liraya geliyor. Üretici bu fiyata malını zor satarken, raflarda fiyatlar hem tüketiciyi, hem de üreticiyi mutsuz ediyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.