Hava Durumu

Vatan Şaşmaz cinayetinin detayları!

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz, dün Beşiktaş'taki Conrad Otel'de eski manken Filiz Aker tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Aker daha sonra intihar etti. İşte korkunç cinayet ve intiharla ilgili son dakika bilgileri...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2017 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Vatan Şaşmaz cinayetinin detayları!

Feci olay dün akşam Beşiktaş'ta bulunan Conrad Otel'de saat 20.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre bir dönem mankenlik yapan 55 yaşındaki Filiz Aker 17.00 sıralarında yeğeni Dora Ercan ile otelde yemek yerken gelen bir telefon mesajı ile odasına çıktı. Aker'den uzun süre haber alamayan yeğeni durumu otel görevlilerine ve polise bildirdi. Kapıyı açan otel görevlileri 43 yaşındaki Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker'i kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Otel görevlileri durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yerde kanlar içerisinde yatan Şaşmaz ve Aker'in hayatlarını kaybettiğini belirledi.

Şaşmaz'ın, 4 kurşunla sırtından vurularak öldürülmesi olayında çarpıcı detaylara ulaşıldı.

TUTANAK İDDİASI...

Polis tutanağında ise Şaşmaz ile Aker'in 2009 yılında birliktelik yaşadıkları, anlaşmazlık üzerine ayrıldıkları, ancak Aker'in Şaşmaz'dan kopamadığı, platonik aşk besleyerek, takıntı haline getirdiği, sürekli Şaşmaz'ı arayarak onu çok sevdiğini ve evlenmek istediğinin yer aldığı iddia ediliyor.

Aker'in karşılık alamaması nedeniyle sürekli intihar edeceğini söylediği, 2011 yılında ise ilaç alarak intihar girişiminde bulunduğu da öğrenildi.

1130'NOLU ODA

Aker'in 1.5 ay önce Conrad Otel'e gelerek 1130 nolu odada kalmaya başladığı, olaydan önce yeğeni Dora Ercan ile eşini otele çağırdığı, Aker'in 12.30'da otele gelen Dora Ercan ve eşiyle birlikte cafede oturdukları da öğrenildi. Aker'in burada alkol aldığı, ardından saat 17.00 gibi misafiri geleceğini, yarım saate döneceğini belirterek yanlarından ayrıldığı da kaydedildi. Aker'in gelmemesi üzerine yeğeninin telefonla aradığı, telefona cevap vermeyince de otel güvenliğinden yardım alarak Aker'in kaldığı odaya çıktıkları belirtildi.

'TEYZEM VATAN'A PLATONİK AŞIKTI'

Şaşmaz'ın kapı önünde yüzüstü yatar vaziyette kanlar içinde kaldığı, sırtından 4 kurşun isabet ettiği görüldü. Şaşmaz'ın odadan çıkmak için kapıya yöneldiği sırada Aker'in arkadan üst üste ateş ettiği de belirlendi. Aker'in daha sonra yatağa oturarak sağ kulak üstünde tek el ateş ederek intihar ettiği de belirlendi.

İFADELERİ ALINDI

Olaydan sonra Aker'in yeğeni Dora Ercan ile otel görevlisi Turan Altunbaşak'ın ifadelerine de başvuruldu.

'BOŞANMAZSA ÖLDÜRÜRÜM'

Nikâh şahidi ve yakın arkadaşı olan ünlü müzik yapımcısı Polat Yağcı, "Nerdeyse gece gündüz beraberdik. Evlendikten sonra ailesi ve işinden başka bir şeyi kalmamıştı. Bana hiç öyle bir ilişkisinden söz etmedi" dedi. Habertürk'ün haberine göre Filiz Aker'in yakın arkadaşı eski magazin gazetecisi Nurcan Sabur, "2 yıl önce hap için intihar girişiminde bulundu. Bazı sıkıntıları vardı" dedi. Yakın çevresine Şaşmaz'a karşı 10 yıldır saplantılı aşk beslediğini söyleyen Aker'in "Ona 3-4 trilyon (milyon) harcadım, kimseye bırakmam. Eşinden boşanmazsa onu öldürürüm" dediği iddia edildi.

AYNI CENAZE ARACINA KONDULAR

Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker'in cenazeleri Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden çıkarılarak adli tıp kurumuna gönderildi. Şaşmaz ve Aker'in aynı cenaze arabasına konduğu dikkat çekerken, yakınlarının ağladığı görüldü.

Vatan Şaşmaz'la birçok organizasyonda birlikte çalışan Nedim Delibaş ise CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalara bulundu.

Delibaş, "Sanıyorum 2015'ten önce bununla bir gönül birlikteliği vardı. Evlendikten sonra Vatan'ı sürekli rahatsız ediyordu. Bir gün sert bir telefon görüşmesi yaptı. Vatan nedir dedim, 'Ağabey sorma bu kadın benim başımı belaya sokacak' dedi. Bu kadın Vatan'ı rahatsız ediyordu" açıklamasında bulundu.

MELİKE ÖCALAN: BAZI ŞEYLER GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ OLMAYABİLİR

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ın 'Sabah Keyfi' programını birlikte sunduğu arkadaşı Melike Öcalan, "Yanlış bilgi aktarmak istemiyorum. Çok küçük yaşta birlikte çalışmaya başladık. 16-17 yaşındaydık. Çok konuşmak istemiyorum hepimizin başı sağolsun" dedi.

Öcalan kendisine Filiz Aker ile yöneltilen soruya şöyle yanıt verdi; "Ne Vatan'dan biliyorum ne de kendisini tanıyorum. Vatan evci biri, eşi de bebek bekliyor. Bazı şeyler göründüğü gibi olmayabilir. Sadece Vatan'ı bilirim, işinde gücünde biriydi.'

Otel odasının Filiz Aker adına tutulduğu ve incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından odaya başka kimsenin girmediğinin görüldüğü öğrenildi. 1963 doğumlu Filiz Aker'in Amerika'da yaşadığı, yaklaşık 1 aydır Türkiye'de bulunduğu belirlendi.

Filiz Aker, Facebook'tan Aralık 2016'da Vatan Şaşmaz'la olan bir fotoğrafını paylaşmış.

ESKİ AŞKI DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Habertürk'ten Bülent İpek'in haberine göre Filiz Aker ile bir dönem adı aşk dedikodularına karışan eski TÜRK- İş Genel Sekreteri, eski Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizer, 6 Ağustos 1999 günü Zonguldak'taki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.

Cengiz Balık'ın silahından çıkan kurşunlarla yaralanan Denizer, hayatını kaybetti.  Denizer'i (48) öldüren, 43 yaşındaki Cengiz Balık'ın bir süre özel korumalığını yaptığı ortaya çıkmıştı. O dönem kiralık katil olarak tutulduğu iddia edilen Balık'ın sıktığı 13 kurşundan 6'sı Denizer'in başına, 2'si de vücudunun çeşitli yerlerine saplanmış, 5 kurşun ise isabet etmemişti. Haberlerde Denizer'in yakından tanıdığı katiline, ''Kaç para aldın?'' diye bağırdığı yer almıştı.

Polis, sabıkalı Balık'ın cinayeti "40 milyon lira borç için işlediği"ni belirtti ancak olayın ardında başka isimlerin olup olmadığı aydınlatılamadı.

SİLAHLI PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan Filiz Aker'in sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarında silahlı fotoları da dikkat çekiyor...

 

İŞTE ŞAŞMAZ'IN SON GÖRÜNTÜLERİ:

FİLİZ AKER'İN YEĞENİ DORA ERCAN'DAN AÇIKLAMA: "Benimle vedalaşır gibi konuştu"

Oyuncu Muharrem Saruhan Hünel'den Vatan Şaşmaz açıklaması:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.