Hava Durumu

Veli Der Bursa Şubesi: Yüz yüze sınav kararı iptal edilsin

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüz yüze sınav kararını eleştiren Öğrenci Veli Derneği Bursa Şubesi Sekreteri Şermin Pank, "Çocuklarımız ülkemizin bugünü ve geleceği... Çocuklarımızın sağlığından ve geleceklerinden endişeliyiz. Yüz yüze sınavlar bir an önce iptal edilmelidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2020 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Veli Der Bursa Şubesi: Yüz yüze sınav kararı iptal edilsin

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokullarda sınavların olmayacağını, ortaokullarda ve liselerde ise sınavların yüz yüze gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Alınan karara peş peşe tepkiler geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Öğrenci Veli Derneği Bursa Şubesi Sekreteri Şermin Pank ve Başkan Yardımcısı Barış Dinga "Salgında çocuklarımızın eğitimde yaşadığı sorunlar ve eşitsizlikler daha da arttı. Aylardır yüz yüze eğitimin başlayabilmesi için fiziksel hareketliliğin azaltılması, okullarda gerekli önlemlerin alınması, uzaktan eğitimde çocuklarımızın ihtiyacı olan gerekli cihazların ve internet erişiminin sağlanması için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" dedi.

SORUNLAR YOK SAYILIYOR

"Tüm çocuklarımızın kamusal eğitim hakkından sorumlu olan MEB ise uyarılarımızı, yaşadığımız sorunları görmezden gelmeye, gerçekliği olmayan sayısal veriler ve açıklamalarla yaşadığımız sorunları yok saymaya devam ediyor" diyen Pank, "Fiziksel hareketliliğin azaltılmasına yönelik adımlar atılmadı. Okullarda gerekli ve yeterli önlemler alınmadı. Salgın yayılımının artması nedeniyle okullar, sınıflar karantinaya alındı, seyreltilmiş yüz yüze eğitim önlemlerin yetersizliği nedeniyle sonlandırıldı" ifadelerini kullandı.

MÜFREDAT SEYRELTİLMEDİ!

Açıklamasında bilim insanlarının 4 haftalık acil kapanma önerisini hatırlatan Pank, "Salgın yayılımındaki artışı nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma yasağından hemen sonra yüz yüze sınavların gerçekleşecek olması ise başlı başına büyük bir çelişki. Uzaktan eğitime milyonlarca çocuğumuz hala ulaşamıyor. Ulaşabilen çocukların ise %64'ü cep telefonu ile uzaktan eğitime erişmeye çalışıyor. Çocuklarımızın büyük çoğunluğunun gerçek anlamda uzaktan eğitime erişemediği somut bir gerçeklik. Salgına rağmen müfredat seyreltilmedi. Çocuklarımız tüm kazanımlardan sorumlu. Salgının başından itibaren uzaktan eğitime gerekli cihazı ve internet erişimi olmadığı için hiç ulaşamayan veya sınırlı bir şekilde ulaşan çocuklarımız salgın yayılımına ve sağlık riskine rağmen yüz yüze sınavlara mecbur bırakılıyor" dedi.

ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ

Pank, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Çocuklarımız ülkemizin bugünü ve geleceği... Çocuklarımızın sağlığından ve geleceklerinden endişeliyiz. Eğitim en temel haktır. MEB tüm çocuklarımızın eğitim hakkından sorumludur. Çocuklarımızın uzaktan eğitimde ihtiyaç duyduğu tüm cihazlar ve internet erişimi devlet tarafından ücretsiz sağlanmalı ve yüz yüze sınavlar bir an önce iptal edilmelidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.