Hava Durumu

Veliler gizli gizli bunu yapıyor: Merdiven altı eğitime başladılar

Yüz yüze eğitim ile oluşan belirsizlik sonrası veliler özel öğretmen aramaya başladı. Bu, FETÖ sebebiyle meslekten atılanların eğitime geri dönmesi yönünde tedirginliğe yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2020 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2020 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Veliler gizli gizli bunu yapıyor: Merdiven altı eğitime başladılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün ana sınıfı ve ilköğretim 1. sınıflar hariç olmak üzere diğer sınıflar için uzaktan eğitime devam edileceğini açıkladı. Seyreltilmiş sınıflarda, 8 ve 12'inci sınıflar için de hafta sonu sınavlara hazırlık kursları verilecek. Ancak diğer sınıflar için okulların açılmasının bu aşamada tehlikeye sebebiyet vereceği, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiyesinin de açılmaması yönünde olduğu belirtildi.

VELİLER ALTERNATİF ARAYIŞINDA

Yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceğiyle ilgili oluşan belirsizlik sonrası mart ayından bu yana çocukları okuldan uzak kalan veliler, alternatif arayışına girdi. Birçok veli, uzaktan eğitimin yeterli olmayacağı gerekçesiyle, çocuklarına özel ders aldırmanın yollarını aramaya başladı. Maddi durumu çok iyi olmayanlar ise maliyeti düşürmek için diğer veliler ile birlikte ortak özel öğretmen tutacaklarını belirtti.

BOŞ DAİRE VE ÖĞRETMEN KİRALAYACAKLAR

Üç dört velinin bir araya gelip kiraladıkları boş bir dairede çocuklarına özel ders aldıracakları ifade edildi.

FETÖ FIRSAT BİLEBİLİR

Ancak bu yol, eğitimin merdiven altına kayması ve FETÖ sebebiyle meslekten ihraç edilen kişilerin devreye girmesi gibi endişelere sebep oldu. Milletvekillerine, bu konuyu TBMM'ye taşımaları için birçok kişi tarafından şikâyet geldi. Vekiller de aldıkları yakınmaları Millî Eğitim Bakanlığına iletti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.